Frenats amb duresa (27-26)

17.10.2010 17:20

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha patit una inesperada derrota a la pista del Chambéry francès, que ha manat sempre en el marcador. Els blaugranes no s’han trobat mai còmodes i sumen així la segona derrota a la Champions en quatre partits.

Una derrota dolorosa. Els francesos han plantejat un partit molt agressiu, incomodant al màxim i de bon principi un Barça Borges que s’allunya de les primeres posicions del seu grup. Al descans el marcador ja era favorable als gals (14-12), que liderats pel porter Dumoulin i per la parella golejadora Basic i Roine han acabat adjudicant-se la victòria.

I és que ben aviat els blaugranes han vist que caldria picar molta pedra per superar la defensa rocosa i molt agressiva del Chambéry, que a més variava del 6-0 inicial a un 5-1 desconcertant. Els francesos han tirat de contacte per frenar els atacants del Barça Borges, molt més espessos que de costum.

Sorhaindo marca un gol de rècord

SORHAINDO.jpgHa estat un francès, Cédric Sorhaindo, qui ha fet el primer gol blaugrana, ja gairebé al minut 3. Un gol especial, ja que ha estat el número 9.000 del FC Barcelona en competicions europees. El Chambéry ha forçat un ritme intens el qual no desagrada el Barça Borges. Els blaugranes, conscients de la seves millors rotacions, esperaven una davallada física dels locals però aquesta no ha arribat.

En cap moment el conjunt de Philippe Gardent han deixat de pressionar, d’incomodar, de mossegar i de repartir. Bertrand Roine feia mal des de la distància i només Saric mantenia el tipus. Amb 6-5, els locals han signat un parcial terrible que ha obert distàncies (11-6). Ni tan sols l’infalible Juanín des dels set metres podia batre un il·luminat Dumoulin. Fins ahir molt pocs el coneixien. Avui és gairebé el nou Omeyer.

El tècnic francès ha demanat un temps mort per deixar respirar els seus jugadors, però aquesta aturada ha reanimat el Barça Borges, que ha canviat la seva defensa i ha aprofitat una davallada física rival per acostar-se al marcador (11-9).

Al descans, dos per sota

L’exclusió de Nagy ha fet que el Chambéry recuperés els quatre gols de marge, però un Iker amb ganes de reivindicar-se amb deixat una diferència mínima al descans (14-12). El primer temps, en tot cas, no ha estat l’esperat i ni molt menys el desitjat.

2010-09-25_FCB_BORGES_-_RHEIN_NECKAR_LOWEN_025.jpgAmb aquest panorama, el començament del segon temps era important, però el Barça Borges s’ha trobat un rival novament fresc de cames, lúcid de cap i enorme de cor. Tres gols pràcticament seguits de Roine han posat els blaugranes cinc gols per sota i ha fet que Pascual donés entrada a Sjöstrand en el lloc de Saric. L’entrada del porter suec no ha servit per canviar el decorat, perquè qui no deixava d’aturar pilotes era el porter rival (21-16).

La fe francesa fa inútil la remuntada

Un parcial de 0-3 liderat per Sorhaindo ha tornat a donar vida als visitants, on Entrerríos també ha volgut agafar el comandament de l’atac. Rocas completava el parcial i Rutenka deixava el resultat en un ajustat 24-22 que tornava les esperances.

El Chambéry s’aferrava a l’avantatge i a l'inexorable pas dels minuts davant un Barça Borges cada vegada més sencer però mancat de temps. L’expulsió de Gille ha fet que els locals acabessin el partit en inferioritat, però un llançament al travesser de Rutenka i la fe dels locals han fet que els de Pascual marxin de buit de terres franceses.

La fitxa del partit

CHAMBÉRY HB, 27
FC BARCELONA BORGES, 26

Chambéry HB (14+13):
Dumoulin, Paty (1), Barachet (3), Detrez (3), Basic (8, 2p.), Roine (6), Busselier (0) -set inicial-, Nocar (2), Gille (3), Paturel (0), Massot (1) i Saurina (0).

FC Barcelona Borges (12+14): Saric, Rocas (4), Igropulo (1), Sorhaindo (4), Raúl Entrerríos (3), Rutenka (2), Juanin (2) -set inicial-, Nagy (2), Jernemyr (0), Noddesbo (3), Sarmiento (0), Iker Romero (4), Ugalde (1) i Sjöstrand.

Àrbitres: Evgenij Zotin (RUS) i Nikolaqj Volodkov (RUS).

Parcials cada cinc minuts: 2-2, 5-4, 6-5, 9-6, 11-8, 14-12 (descans), 17-13, 20-15, 21-18, 24-20, 26-22 i 27-26 (final).

Pavelló: Le Phare de Chambéry. 4.500 espectadors.