Rocas dóna un triomf agònic i vital (25-26)

13.10.2010 22:31

Llorenç Tarrés

Un gol de l’extrem Albert Rocas a deu segons del final ha donat el triomf al Barça Borges a la pista de l’Amaya Sport San Antonio. Els blaugranes no han fet un bon partit i han patit moltíssim, però mantenen el liderat de l’Asobal.

Xavi Pascual deia a la prèvia que visitar San Antonio és sinònim de patiment, que no es guanya fàcilment l’Universitario de Navarra i que, estigui com estigui, el conjunt de Pamplona és un rival complicat. I no s’equivocava, tot i que probablement no pensava que a l’equip li costaria tant treure els dos punts de la seva visita.

Les sensacions no han estat positives ja des dels primers compassos de partit. Els blaugranes han començat dominant, però un San Antonio molt aguerrit ha estat capaç de mantenir-se sempre dins del partit i de capgirar constantment el resultat. La diferència blaugrana era sempre mínima: 4-5, 6-7, 7-8... Rutenka, molt efectiu fins aleshores (ha convertit els seus tres primers llançaments i amb cinc gols ha acabat com el màxim realitzador blaugrana) i Igropulo lideraven l’atac del conjunt visitant, molt encertat en el tir fins aleshores (80 per cent per només un 44 per cent dels locals).

Constants alternances

2010-09-11_PARTIDO_BALONMANO_14.JPGSan Antonio ha donat la volta al partit gràcies a una exclusió de Noddesbo. Aguirrezabalaga i Sevaljevic (el millor dels locals amb sis gols) han superat Sjöstrand de manera consecutiva i han donat el màxim avantatge als navarresos (11-9). Després ha estat el torn del Barça Borges, que ha recuperat la iniciativa, si bé al descans el marcador assenyalava un triomf parcial dels locals (16-15). Les sensacions no eren gens positives i només Sjöstrand ha evitat mals més grans.

Als tres minuts de la represa els blaugranes ja havien capgirat el resultat gràcies a la inspiració de Rutenka i dos gols seguits de Sorhaindo. No obstant, les alternances no s’acabaven: del 16-17 al 19-18, i del 21-19 al 21-22.

Final d’infart

Restava escassament un quart d’hora i l’Universitario ja feia estona que somniava amb la proesa de batre el líder de l’Asobal. El Barça Borges ha estat capaç de marxar de dos gols després d’un set metres transformat per Juanín (22-24), però San Antonio, ple de coratge, ha tornat a recuperar la iniciativa i a un minut del final el marcador era d’empat a 25.

El conjunt de Xavi Pascual ha jugat amb foc, però aquest cop li ha somrigut la fortuna. Un gol de Rocas des dels sis metres a només deu segons del final ha donat un triomf tan agònic com vital. La sort del campió?

La fitxa del partit
AMAYA SPORT SAN ANTONIO, 25
FC BARCELONA BORGES, 26

Amaya Sport San Antonio:
Ristanovic, Sevaljevic (6), Gedeón (3), Borragán (1), Mindegia (3), Vargas (3), Humet, Meoki (5), Víctor Álvarez, Lucau, Urdiales, Eloy (2), Crowley (1), Rasic i Aguirrezabalaga (2).

FC Barcelona Borges: Sjöstrand, Noddesbo (1), Juanín (4), Entrerríos (3), Sorhaindo (2), Ugalde (2), Iker Romero (3), Jernemyr, Rutenka (5), Rocas (2), Oneto, Alvaro Ruiz, Saubich, Igropulo (4) i Saric (ps).

Parcials (cada 5 minuts): 2-2, 5-5, 7-8, 11-11, 13-13, 16-15 (descans), 17-17, 20-19, 21-20, 22-24, 24-25, 25-26 (final).

Àrbitres: Rios i Garcia Mosquera.