Recital ofensiu per estrenar-se a la Champions (44-33)

09.10.2010 18:14

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha aconseguit la primera victòria de la temporada a la Champions, ja que ha derrotat el Celje eslovè en un partit molt complet de tot l’equip. Saric, Rutenka i Juanín han estat els jugadors més destacats de l’equip blaugrana.

No es podia permetre una nova relliscada a la Champions i no se l’ha permès. El Barça Borges ha sortit endollat al partit i un parcial de 6-0 li ha possibilitat obrir una diferència important en el marcador que s’ha mantingut fins al descans (22-15). A la represa, els de Xavi Pascual han seguit jugant amb solvència i han acabat sentenciant un triomf obligat i merescut davant un, tot i la desfeta, bon Celje.

Conscient de la necessitat de guanyar després de dues jornades sense fer-ho, els jugadors locals han sortit endollats al partit i ràpidament s’han col·locat 3-0 amb dos gols de Sorhaindo i un de Rutenka. El francès ha fet el seu millor partit des que vesteix de blaugrana i Rutenka ha sortit amb moltes ganes d’agradar davant un dels seus exequips, l’afició del qual, per cert, l’ha aplaudit abans de l’inici.

Un parcial per obrir forat

El Celje ha respost ben aviat i s’ha col·locat per sobre en el marcador (4-5), però la reacció blaugrana ha estat fulminant. Un parcial de 6-0 ha obert escletxa i a partir d’aquí el Barça Borges no ha baixat mai dels cinc gols de coixí.

2010-10-09_BALONMANO_18.JPGLes primeres aturades de Saric han encès una afició que ha respost a la crida de Xavi Pascual. El públic ha tingut un paper important i, tot i els esforços dels centenars d’aficionats eslovens presents a les graderies, el Palau ha estat el fortí de sempre.

Sorhaindo seguia fent estralls des de la seva posició de pivot. I és que avui a l’atac blaugrana li ha costat connectar amb els extrems, sobretot en el primer temps, però ha sabut trobar alternatives. El primer gol de Juanín, per exemple, ha arribat en el minut 13 de partit.

Desconnecten els golejadors rivals

La defensa blaugrana funcionava davant un dels rivals més poderosos ofensivament i molt ràpid en les seves accions. Els blaugranes han desactivat els homes més perillosos: Zvizej (desesperat amb els pals i amb Saric), Zorman, Gajic i Rnic, inèdits en els primers 30 minuts. Només el rapidíssim Toskic (7 gols) no perdonava en els contraatacs i mantenia les opcions del campió eslovè.

El Celje, amb un bon Alilovic sota els pals, ho intentava sense parar, però la distància no baixava, tot el contrari. Dos gols seguits d’un Ugalde en forma han donat el màxim avantatge fins aleshores (22-13). Al descans, tot i les 10 aturades de Saric al primer temps, els de Noka Serdarusic han deixat el marcador en un 22-15.

Víctor-Palau, connexió letal

2010-10-09_BALONMANO_33.JPGTot i encara que no està del tot recuperat, Víctor Tomàs ha sortit decidit a ajudar els seus companys i la segona meitat de l’extrem del planter ha estat per emmarcar. Sis gols, però per sobre d’això, coratge i una connexió amb la graderia difícil d’igualar que han rellançat el Barça Borges a la represa, trencant així les últimes esperances del rival.

El Celje, tot i els detalls de qualitat d’homes com ara Pajovic, cada vegada es perdia més lluny en la distància, incapaç de posar fre al festival d’un conjunt blaugrana que amb un penal transformat per Juanín ha arribat als deu gols d’avantatge (38-28).

L’extrem lleonès ha estat un altre dels protagonistes del segon temps. Ha acabat el partit amb vuit gols, a dos d’un Rutenka molt motivat que també s’ha lluït. És clar que l’ovació del partit se l’ha endut Daniel Saric després de les seves 19 aturades. Un altre recital sota els pals del porter bosnià -i ja en són uns quants aquesta temporada-, que ha posat la cirereta a un partit que, pel que fa a l'aspecte ofensiu, serà per recordar.

Rutenka ha estat el màxim golejador del partit. Fotos: Miguel Ruiz - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 44
CELJE PIVOVARNA, 33

FC Barcelona Borges (22+22):
Saric, Sorhaindo (5), Juanín (8), Dani Sarmiento (2), Rutenka (10), Rocas, Igropulo (4) –set inicial–, Víctor Tomàs (6), Ugalde (2), Saubich, Iker Romero (2), Jernemyr, Oneto, Entrerríos (2), Noddesbo (3) i Sjöstrand.

Celje Pivovarna (14+19): Alilovic, Prieto (1), Pajovic (4), Metlicic (1), Zorman (3), Gajic (7), Zvizej (2) –set inicial–, Marguc, Lesjak, Vugrinec (2), Razgor (4), Toskic (7), Poklar (1), Kozlina (1), Rnic i Korsarov.

Parcials cada cinc minuts: 4-2, 8-5, 11-7, 15-9, 19-13, 22-14 (descans), 24-18, 29-22, 34-25, 37-28, 41-32 i 44-33 (final).

Àrbitres: Hlynur Leiffson (Islàndia) i Anton Palsson (Islàndia).

Pavelló: Palau Blaugrana. 2.256 espectadors.