Cinc de cinc a l'Asobal (36-22)

06.10.2010 21:38

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha sumat una nova victòria a l’Asobal, la cinquena en cinc partits, després de superar al Palau el Quabit Guadalajara. Els de Xavi Pascual ja tenien el triomf a la butxaca després dels primers 30 minuts.

Amb la presència a la grada del president Sandro Rosell i del vicepresident Jordi Cardoner, el Barça Borges ha deixat el duel pràcticament resolt al primer temps, al qual s’ha arribat amb un clar 18-10. A la represa, l’equip no ha abaixat el llistó i ha confirmat una nova victòria que el manté en el grup d’equips que compten els seus partits per triomfs.

Un Barça Borges mentalitzat

2010-10-06_FCB_BORGES_-_QUABIT_BM_GUADALAJARA_001.jpgEls detalls poden explicar de forma molt precisa un partit. Com ara que en el primer atac rival el Barça Borges hagi forçat el passiu, que el jove Saubich sigui titular i hagi tingut protagonisme ofensiu de bones a primeres o que en inferioritat per l’exclusió de Nagy només començar, l’equip hagi estat capaç de marcar dos gols i només rebre’n un.

Senyals inequívocs que els jugadors han sortit a pista mentalitzats. Tant si és a l’Sparkassen Arena de Kiel contra el campió d’Europa o a casa contra un rival que acaba de pujar, Xavi Pascual està aconseguint un alt grau de concentració en els seus homes. Així es guanyen partits. I així es guanyen lligues.

Davant d’un rival que arribava sense conèixer la derrota (un triomf i tres empats), els locals han sortit disparats cap al triomf. Liderats d’inici per un gran Nagy, l’equip ha obert escletxa al marcador.

Recital d’aturades de Sjöstrand

El BM Guadalajara ha tingut uns minuts de reacció però Sjöstrand, avui titular i que tornava a jugar després d’unes setmanes de baixa, ha evitat el 9-7 en tres intervencions consecutives. El porter suec ha pres el relleu a Saric, lesionat, i ha complert amb molta solvència sota pals.

Quan el Barça Borges ha apujat el ritme, la diferència entre el joc d’un i altres ha augmentat considerablement. Tot i algun desencert en atac i alguna decisió errònia dels àrbitres, que ha motivat l’enuig de Xavi Pascual, els blaugranes s’han escapat definitivament. Saubich (6 gols), Oneto i Entrerríos han agafat el protagonisme ofensiu i al descans tot estava gairebé dat i beneït (18-10).

La distància supera els deu gols

2010-10-06_FCB_BORGES_-_QUABIT_BM_GUADALAJARA_030.jpgA la represa, el Guadalajara ja era conscient que no podia fer gaire cosa més que sortir amb un resultat honrós del Palau. La diferència ha crescut fins els 11 gols (24-13) gràcies a les intervencions d’un Sjöstrand que ha arribat a les 18 aturades abans de ser substituït, quan restaven deu minuts, per Gonzalo Pérez de Vargas.

També Iker Romero ha recuperat bones sensacions, amb sis gols, un dels quals espectacular de camp a camp. A més, amb el debut a l’Asobal de Molina (arrodonit amb un gol), l’equip blaugrana ha acabat amb tres joves del filial en pista. Un altre detall que explica moltes coses.

Sjöstrand i Pérez de Vargas han brillat sota pals. Fotos: Àlex Caparrós - FCB.
La fitxa del partit
FC BARCELONA BORGES, 36
QUABIT GUADALAJARA, 22

FC Barcelona Borges (18+18):
Sjöstrand, Sorhaindo (1), Dani Sarmiento (4), Ugalde (1), Saubich (6), Iker Romero (6), Nagy (4) -set inicial-, Rutenka (4), Oneto (3), Igropulo (2), Entrerríos (4), Noddesbo, Molina (1) i Pérez de Vargas.

Quabit BM Guadalajara (10+12): Gómez, Reig (4), Redondo (2), Basmalis, De la Salud (4), Rudovic (1), Demovic (4) –set inicial-, Beret, Castella (2), Fontela (2), Vidal (1), Oliva, Epeldegui (2) i Vallés.

Parcials cada cinc minuts: 3-1, 7-2, 9-6, 12-7, 14-9, 18-10 (descans), 22-12, 23-12, 26-14, 29-17, 35-19 i 36-22 (final).

Àrbitres: Merino Mori i Moyano Prieto.

Pavelló: Palau Blaugrana.