Empat de poder a poder (28-28)

03.10.2010 18:24

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha esgarrapat un valuós empat a l'Sparkassen-Arena de Kiel davant el vigent campió d'Europa. Els de Xavi Pascual, en un gran segon temps, han salvat un punt en un partit marcat pel duel entre dos porters d'un altre món.

Thierry Omeyer i Daniel Saric han fet una actuació antològica i, el més just en aquests casos, és que tots dos hagin obtingut recompensa. Barça Borges i THW Kiel han empatat en la segona jornada de la lligueta de la Champions. Els blaugranes han demostrat coratge en un partit en què durant molts minuts han anat a remolc.

Cara a cara es trobaven dos equips de joc ofensiu, elèctric, acostumats a guanyar partits a base de destrossar els rivals en contraatacs. En definitiva, dos dels millors conjunts d’Europa. A més, els comptes pendents de l’última final de la Champions i el resultat de la primera jornada feien que el Barça Borges afrontés amb molta motivació aquest partit.

Mentalitat guanyadora

kiel_-_fcb7.jpgAquesta mentalitat, la mirada del tigre, s’ha vist en Saric, un dels més motivats, i també en la defensa, rocosa, sòlida i que no ha deixat córrer els alemanys. El Kiel només ha marcat dos gols en els primers deu minuts. Insòlit.

És clar que en el bàndol contrari ha emergit una figura enorme, estratosfèrica: el porter francès Omeyer, una màquina d’aturar pilotes i que, actituds esportives a banda, ha demostrat que és un dels millors del món. Als cinc minuts de joc, ja havia fet sis aturades. Per tot plegat, el marcador als quinze minuts reflectia un inesperat 3-4.

El millor Kiel

De mica en mica els dos equips han anat greixant el seu atac. En l’intercanvi de gols els locals han sortit afavorits. Jicha feia mal com de costum, Jerome començava a aparèixer i Lundström feia estralls des de l’extrem, si bé el Barça Borges plantava cara i el millor exemple d’això ha estat el coratge del jove Saubich. Al descans, 14-10 per als locals.

kiel_-_fcb1.jpgPerò a l'Sparkassen-Arena no les tenien totes. I amb raó. El Barça Borges no ha llançat mai la tovallola, ni quan la diferència ha pujat fins als cinc gols. De mica en mica ha arribat la reacció blaugrana. A base de coratge, d’insistència, d’encert en el tir...i de Saric. El porter bosnià ha anat millorant les seves prestacions, fins al punt de superar en nombre d’aturades un Omeyer que veia desesperat com la primera línia blaugrana li trobava el punt feble.

Amb porter jugador

El Barça Borges s’ha col·locat a tres gols (23-20); a dos (24-22); a només un (24-23) i finalment ha empatat amb un gran gol d’Ugalde, un dels jugadors més destacats en aquest segon temps.

Jerome liderava el Kiel, que sobrevivia en accions personals del francès, de Jicha i de Palmarsson. Però els de Xavi Pascual s’havien aferrat al partit i ja no el volien deixar escapar. Ni quan tot semblava perdut amb el gol de Jicha a vint segons del final. Amb constància i Sorhaindo de porter jugador, l’equip ha combinat fins a l’extrem i Rocas ha batut Omeyer des d'aquesta posició, amb la qual cosa ha aconseguit l'empat a la pista del vigent campió. Més que un sensacional resultat, l’equip ha celebrat sobre la mateixa pista que sap aixecar-se.

Els jugadors blaugranes celebren l'empat. Fotos: Sascha Klahn.
La fitxa del partit
THW KIEL, 28
FC BARCELONA BORGES, 28

THW Kiel (14+14):
Omeyer, Zeitz (3), Kubes, Ahlm (6), Palmarsson (1), Klein, Jicha (5) –set inicial-, Reichmann (2), Lundström (4), Jerome (5) i Sprenger (2).

FC Barcelona Borges (10+18): Saric, Noddesbo (3), Juanín (2), Entrerríos (2), Nagy (1), Rutenka, Rocas (6) –set inicial–, Sorhaindo (1), Saubich (1), Dani Sarmiento (4), Romero (1), Oneto (1), Ugalde (4) i Igropulo (2).

Parcials (cada cinc minuts): 1-1, 2-3, 3-4, 8-7, 10-8, 14-10 (descans), 16-14, 19-16, 21-19, 23-20, 26-25 i 28-28.

Àrbitres: Nikolic i Stojkovic (Sèrbia).

Pista: Sparkassen-Arena, Kiel. Ple amb 10.000 espectadors.