El Barça Borges cau amb el cap ben alt (29-28)

05.09.2010 19:56

Llorenç Tarrés (Enviat especial)

Després de dominar bona part del partit, el Barça Borges s'ha quedat a les portes de revalidar la Supercopa Asobal davant el Ciudad Real. Un gol als darrers segons d’Isaías Guardiola ha decidit el triomf per als castellano-manxecs.

Pràcticament en terreny contrari, amb el pavelló Vista Alegre cordovès força decantat a favor del rival, el Barça Borges s’ha fet fort en l’adversitat per frenar un Renovalia Ciudad Real molt poderós. La fortuna i la fe, però, han beneficiat els de Talant Duixebàev. Quan faltaven poc més de 10 segons per a la conclusió, un gol d’Isaías Guardiola ha decidit la final, i el títol. Laszlo Nagy ha intentat l’empat exhaurint tot el temps, però el llançament de l'hongarès ha sortit fora.

Primera part controlada

SORHAINDO.jpgEls manxecs han realitzat un fort inici, amb els primers avantatges al marcador i Sterbik aturant els dos primers llançaments blaugrana. Un factor que cal tenir sempre en compte, però que s’ha anat diluint a mesura que passaven els minuts. I és que el duel de les porteries s’ha decantat a favor del blaugrana Saric. El bosnià ha realitzat un partit excel·lent (11 aturades) i ha permès al Barça Borges superar els primers minuts d’incertesa.

En un primer temps travat, marcat per la intensitat, amb molt atac pel centre i sense intervencions dels extrems, el Renovalia Ciudad Real ha manat durant molts minuts, però sempre amb avantatges per la mínima. El Barça Borges no ha perdut mai la cara al partit i l’atac blaugrana ha estat cada vegada més fluid. Quan la connexió amb el pivot fallava, la primera línia responia amb encert. Nagy, Dani i sobretot Rutenka (5 gols al descans, 9 en total) han agafat les regnes. De fet, tot l’atac blaugrana s’ha lluït i així ho reflecteix el 14 de 18 en llançaments de la primera meitat.

El Barça ha continuat exercint un bona defensa, un 6-0 granític que ha embussat l’atac del vigent campió de Lliga. El Ciudad Real no trobava els extrems, només Källman apareixia i Lazarov ha demostrat ser un jugador tan talentós com encara mancat d’adaptació.

Amb empat a 9, els de Xavi Pascual han aconseguit finalment posar-se per primer cop per davant en el marcador. Això ha trastocat el rival i la renda al descans ha arribat als tres gols (14-11). L’últim gol del primer temps ha estat un penal magistral de Rutenka. Les sensacions, per tant, no podien ser millors.

Reacciona el Ciudad Real

VIRAN.jpgA la represa, el Ciudad Real no ha tardat a eixugar la diferència i al minut 6 ja havia igualat a 16 gols. Els porters han agafat el protagonisme, amb Hombrados en el lloc de Sterbik i un Saric novament espectacular.

Un Rutenka infal·lible i ultramotivat ha tornat a posar el Barça Borges per davant (19-21, al minut 17), però dues genialitats d’Abalo, fins aleshores desaparegut, han tornat la igualada. Els blaugranes han recuperat els dos gols de marge (24-26) però els esforços d’Hombrados i els ràpids contracops manxecs han tenyit d'emoció i tensió els últims moments.

Aleshores, amb empat a 28, i després d’un minut de temps mort, Isaías Guardiola ha clavat el gol decisiu. Pocs segons li quedaven al Barça Borges per encarar la porteria contrària. Nagy ha intentat forçar la pròrroga a la desesperada però el llançament no ha entrat. Els blaugranes cedeixen la Supercopa al Ciudad Real, amb el cap ben alt. Rutenka, amb nou gols, i Saric, amb 11 parades, han recollit els dos premis a títol individual.

La fitxa del partit
RENOVALIA CIUDAD REAL, 29
FC BARCELONA BORGES, 28

Renovalia Ciudad Real (11+18):
Sterbik, Kallman (2), Guardiola (4), Aguinagalde (6), Abalo (5), Rodríguez Vaquero (1), Entrerríos (2) –set inicial– Hombrados (ps), García Parrondo (-), Cañellas (1), Jurkiewicz (1), Morros (2), Dinart (-), Lazarov (5).

FC Barcelona Borges (14+14): Saric, Juanín (1), Entrerríos (4), Sorhaindo (2), Jernemyr (-), Rocas (1), Igropulo (1) – set inicial– Sjöstrand (ps), Noddesbo (2), Tomás (1), Sarmiento (3), Romero (-), Nagy (4), Rutenka (9).

Parcials (cada cinc minuts): 3-2, 4-4, 7-7, 9-9, 9-11, 11-14 (descans), 14-16, 17-17, 19-20, 21-23, 24-27

Àrbitres: Ángel Sabroso Ramírez i Óscar Raluy López