Virtualment campions (28-27)

07.05.2011 20:30

Un gol quan faltaven 10 segons per acabar de Víctor Tomás deixa el títol de Lliga virtualment a mans del Barça Borges. Els blaugranes han d’esperar el que faci el Ciudad Real però només queden quatre punts en joc, diferència que hi ha entre els dos.

FC BARCELONA BORGES, 28
REALE ADEMAR, 27

FC Barcelona Borges (12+16):
Saric, Juanín (5), Entrerríos (3), Sorhaindo (1), Jernemyr (-), Rutenka (2), Rocas (4) –set inicial– Noddesbo (4), Sarmiento (3) Romero (-), Nagy (2), Igropulo (1).

Reale Ademar (12+15): Losert (Álamo), Carou (1), Buntic (5), Krivochlykov (-), Chernov (-), Aguirrezabalaga (4), Stranovsky (4) – set inicial– Montoro (1), Martins (1), Andreu (1), Ruesga (2), Ortigosa (3).

Parcials (cada cinc minuts): 3-1, 5-4, 6-5, 8-7, 9-9, 12-12 (descans), 15-14, 19-16, 21-20, 26-25, 28-27 (final).

Exclusions: Tomás (2 cops), Noddesbo (2 cops), Nagy (FCB), Andreu, Martins (ADE).

Àrbitres: García Rodríguez i Fernández Pérez.

Incidències: Hi ha hagut un minut de silenci en memòria de Severiano Ballesteros.

A falta de dues jornades (4 punts en joc) per al final de la competició, el Barça Borges manté una calma tensa. I és que, tot i que depèn del que faci a hores d’ara el Ciudad Real al Quixote Arena contra el Valladolid, la Lliga és a tocar dels blaugranes. El diferencial de +58 gols respecte dels manxecs fa que hagi de passar una autèntica hecatombe perquè els de Pascual no celebrin el campionat.

Cara a cara

2011-05-07_FCB_BORGES_-_REALE_ADEMAR_011.jpgAlbert Rocas ha liderat l’equip en uns primers minuts sòlids, sobretot en defensa. L’Ademar no ha trobat el seu lloc i d’això se n’ha aprofitat el Barça. Amb l’extrem gironí infalible des dels 7 metres, els blaugranes han obligat Jordi Ribera a demanar temps mort força ràpid, ja que observava que el seu equip no rutllava, com ho indicava un 4-1 en poc més de cinc minuts.

Els lleonesos s’han recompost i Cutura i Stranovksy han obert el pot de les essències corrent al contraatac, gràcies a algunes badades dels blaugranes al darrere.

Des d’aleshores i fins al descans el partit s’ha mogut amb una màxima igualtat. Tot i això, l’Ademar s’ha col·locat per davant amb un gol de Javier Ortigosa a la recta final del període. Però, després d’una exclusió rigurosa de Víctor Tomás, amb inferioritat numèrica, Juanín s’ha estrenat i ha tornat a posar les coses a lloc.

2011-05-07_FCB_BORGES_-_REALE_ADEMAR_007.jpgL’única cosa que s'ha de lamentar és un cop que ha rebut Iker Romero a la mà quan provava el llançament que l’ha obligat a ser atès. Però l’Ademar no ha fet cas de la caiguda a terra del vitorià i ha continuat atacant. Ruesga ha convertit l’11-12, i Rutenka ha marcat l’empat a 12 amb què s’ha arribat al descans.

Guió paral·lel i un gol que val una Lliga

Noddesbo, que ja havia deixat una rosca de qualitat en la primera part, ha delectat el públic amb un parell de detalls tècnics impressionants, un dels quals ha estat el primer gol a la represa. El pivot danès també ha aconseguit el 19-15 amb un cop de canell a càmera lenta però que Losert no ha pogut detenir, i amb el qual s’ha posat la diferència més gran a favor dels blaugrana.

Malgrat que el Barça semblava marcar diferències, l’Ademar ha reaccionat ràpidament. Un parell d’exclusions (a Nagy i la segona de Víctor Tomás) hi han ajudat.

2011-05-07_FCB_BORGES_-_REALE_ADEMAR_026.jpgAmb més caràcter que no pas brillantor, els blaugranes no han permès que el quadre lleonès capgirés aquest cop el resultat... però no ha estat gens fàcil, ja que, per una banda, han comès errors en la definició en contraatacs relativament senzills que, incomprensiblement – com també havia passat en el primer temps– homes com Juanín i també Noddesbo han fallat, i, de l’altra, ha pesat també la intransigència dels àrbitres, que han xiulat exclusions molt qüestionades per la banqueta blaugrana.

L’Ademar ha pogut, això sí, tornar a equilibrar el partit. Ribera ha tret la cartolina verda per aclarir conceptes de cara als darrers quatre minuts de joc.

I Tomás, des de l’extrem, ha fet despertar un Palau poruc. El blaugrana ha col·locat el 28-27 quan quedava menys d’un minut per al final.  L’Ademar, aleshores, ha tret el porter jugador per fer front als últims nou segons, buscant a la desesperada l’empat. Però Saric ha aturat el potent llançament amb què s’ha celebrat un campionat... virtual, de moment.