L’Sparkassen Arena dictarà sentència (27-25)

24.04.2011 21:11

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha obtingut una curta però valuosa renda de dos gols a l’anada dels quarts de final de la Champions i la setmana vinent intentarà certificar la seva classificació per a la Final a 4 a la pista del THW Kiel.

Víctor Tomás aixeca el Palau. Fotos: Germán Parga - FCB.

FC BARCELONA BORGES, 27
THW KIEL, 25

FC Barcelona Borges (14+13):
Saric (Sjöstrand ps), Noddesbo (5), Juanín García (1), Víctor Tomás (3), Raúl Entrerriós (2), Sorhaindo, Sarmiento, Ugalde, Iker Romero (2), Nagy (5), Jernemyr, Rutenka (6, 2p), Albert Rocas (2, 2p), Oneto, Igropulo (1).

THW Kiel (15+10): Omeyer (Palicka ps) Andersson (1), Dragicevic, Sprenger (2), Ahlm (3), Kubes, Reichmann, Zeitz (2), Palmarsson, Narcisse, Ilic (5, 2p), Klein (3), Jicha (5) y Jerome Fernández (4).

Parcials cada cinc minuts: 2-1, 4-5, 5-6, 9-11, 11-13, 14-15 (descans) 15-15, 18-17, 21-20, 24-21, 25-23, 27-25 (final).

Àrbitres: Abrahamsen (NOR) i Kristiansen (NOR)

Exclosos per dos minuts Noddesbo (2 cops), Nagy i Sarmiento (FCB), i Sprenger, Kubes, Zeitz i Jerome Fernandez (KIE)

Contra el totpoderós Kiel, contra el campió d’Europa, i amb el vent a favor d’un Palau enorme, en què no han faltat companys de les altres seccions com el tècnic del Regal Barça, Xavi Pascual, i el base Jaka Lakovic, i el capità del Barça Alusport, Javi Rodríguez, el Barça Borges ha fet el primer pas per ser a Colònia. Per ser el millor cal batre els millors i en aquest grup hi és el rival alemany. A l’equador d’una eliminatòria a 120 minuts, els de Xavi Pascual han agafat un petit però gran avantatge que s’haurà de defensar amb les urpes diumenge vinent.

La primera meitat ha estat vibrant, amb més tensió que bon joc, tot sigui dit, però en qualsevol cas apassionant. Tots dos equips posaven molt en joc, i ha estat el Kiel qui, als punts, n’ha sortit guanyador. El comandament de la segona, en canvi, ha estat clarament blaugrana, amb un Saric fins aleshores inèdit i espectacular als segons 30 minuts, i un conjunt entregat a la causa.

El THW Kiel agafa els primers avantatges

Els primers minuts, sempre de tempteig, han tingut detalls simptomàtics. Els tres primers gols han estat de penal, senyal que les defenses no concedirien gols fàcils. Els llançaments de 7 metres per part blaugrana han estat de Rocas, en un bon intent per despistar Omeyer. I un tercer, important, Filip Jicha, un dels molts jugadors determinants del Kiel, s’ha ressentit d’unes molèsties a la mà i per uns minuts semblava que tindria problemes per continuar.

2011-04-24_FC_BARCELONA_BORGES_-_THW_KIEL_14.JPGÉs clar que quan es parla del Kiel, a falta d’uns cracs n’apareixen un altres. Ilic i Zeitz han agafat el relleu i amb cinc gols han capgirat el 2-0 inicial (3-5), demostrant que els alemanys són un equip molt perillós quan agafa una bona ratxa. Des d’aquest moment i fins al final del primer temps, els d’Alfred Gislasson han anat sempre per davant en el marcador. Això ha estat així perquè Omeyer i la defensa germànica han aparegut en la seva millor versió. El francès ha tret dos gols cantats a Juanín i ha permès al seu equip mantenir l’avantatge (6-8). Les transicions ràpides dels visitants feien molt mal, sempre liderades per un Jicha visiblement i ràpidament recuperat.

El Barça Borges no acabava d’agafar la roda del seu rival, fruit d’errors en la definició que no entren en el guió d’un partit rodó. Dos gols de Jerome han eixamplat la diferència fins als quatre gols (11-15), la màxima fins aleshores. El Barça Borges es trobava col·lapsat davant el granític 6-0 alemany, una defensa intensa, amb múscul i alçada, si bé l’exclusió del mateix Jerome ha ajudat a marxar a vestidors amb un desavantatge més digerible (14-15). Les sensacions fins aquest moment eren que els alemanys havien estat un pèl millors, però ni això ni la manca d’encert blaugrana obrien escletxa. Tot tornaria a començar, a la represa, i calia ser optimistes.

Els visitants, vuit minuts sense marcar

2011-04-24_FC_BARCELONA_BORGES_-_THW_KIEL_26.JPGOmeyer, amb dues aturades de bon començament (penal inclòs a Iker) tornava a ser un mur, però a la tercera, Víctor Tomás ha aconseguit finalment un empat que feia molts minuts que es buscava. Daniel Saric (ara sí) i Rutenka han confirmat que el Barça Borges agafava el timó del partit (16-15) davant un Kiel que ha tardat més de 8 minuts en fer el seu primer gol.

No obstant, el duel s’ha tornat a equilibrar. Els visitants tenen recursos sobrats per trobar porteria i han evitat l’escapada d’un equip blaugrana que manava i convencia. Faltava rematar, però això davant el Kiel és gairebé impossible. Amb 22-21 i superioritat local, Omeyer ha tornat a evitar l’escapada, situació que s’ha repetit del 24-21 al 24-23 en un obrir i tancar d’ulls.

Però l’equip de Xavi Pascual, empès per la seva afició i un Saric sensacional, ha fet un últim esforç que li ha valgut un coixí important de cara a la tornada. Seran dos gols (Klein sobre la botzina ha evitat que fossin tres) i un botí incalculable d’autoconfiança els que entraran a l’equipatge per viatjar a Alemanya.