Reacció a temps (30-26)

02.04.2011 18:14

El Barça Borges reacciona a temps (30-26)

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha fet valer els 7 gols de l’anada i s’ha classificat per als quarts de final de la Lliga de Campions. El Veszprém ha arribat a capgirar l’eliminatòria en el primer temps, però la reacció del conjunt de Pascual ha estat sensacional.

La fitxa del partit
MKB VESZPRÉM, 30
FC BARCELONA BORGES, 26

MKB Veszprém (15+15):
Peric; Tamas Ivancsik (2), Sulic (4), Lushnikov (1), Terzic (3), Laluska, Gergo Ivancsik (2), Csaszar, Vujin (11, 1p), Pérez (3), Gulyás (2), Eklemovic, Vilovski (1), Korazija (1).

FC Barcelona Borges (8+18): Sjöstrand (De Vargas); Víctor Tomás (3), Nagy (3), Noddesbo, Sarmiento (1), Rutenka (7), Juanin (8, 4p.), Jernemyr, Sorhaindo, Raúl Entrerríos (1), Iker Romero (2, 1p.), Igropulo, Rocas, Ugalde i Oneto (1).

Marcador cada cinc minuts: 2-1, 6-1, 7-3, 10-3, 12-5, 15-8 (descans); 17-13, 19-15, 20-20, 23-21, 26-24, 30-26 (final).

Àrbitres: Bend Methe i Reiter Methe (Alemanya).

Pavelló: Veszprém Arena (Hongria). Més de 6.000 persones.
Tot ha canviat després del descans. El Barça Borges ha passat del neguit d’un primer temps en què ha estat clarament superat pel seu rival, on l’eliminatòria ha perillat seriosament, a la tranquil·litat d’una segona meitat en què ha demostrat les seves virtuts. Els locals han guanyat el partit, però el bitllet per a quarts l’ha acabat comprant el conjunt blaugrana.

Un malson en el primer temps

Se sabia que hi hauria moments complicats, d’angoixa, de treure la calculadora, però ningú no s’esperava que aquests minuts arribarien tan aviat. De bon principi, de fet. El Veszprém, amb el suport de la seva afició, ha sortit com un tro i sota la direcció de Dejan Peric, amb 13 aturades en el primer temps, algunes d’increïbles, els hongaresos ràpidament han agafat avantatge.

L’exporter blaugrana, als seus 40 anys, ha demostrat que viu la seva enèsima joventut. Cinc aturades en els sis primers minuts i un encert total en els atacs locals han donat el primer parcial als de Mocsai Lajos (5-1). Vujin i Sulic començaven a causar problemes, a dins i a fora, davant una defensa blaugrana que no trobava la manera de frenar l’hemorragia.

La pressió ambiental, a mesura que els locals obrien forat, creixia, minvant la confiança del Barça Borges i condicionant un arbitratge típicament europeu. Reinaldo Pérez, desaparegut al Palau, s’afegia a la festa amb dos gols seguits. En el minut 18 de partit, el Veszprém ja igualava l’eliminatòria per primera vegada (10-3).

Entra a la pista Gonzalo

Xavi Pascual ha intentat canviar el partit i ha fet entrar Gonzalo Pérez de Vargas en el lloc de Sjöstrand. El jove porter del planter s’ha estrenat amb una bona aturada, però tampoc no ha pogut fer virar el timó. El Barça Borges estava encallat en atac, i si no era Peric, eren els pals els que evitaven els gols blaugrana. Als 22 minuts de joc la situació era crítica (12-3).

Juanín, des del punt de penal, i el bon treball d’Oneto han donat aire als catalans, que en uns minuts de més encert han reduït la diferència per arribar al descans només set gols per sota (15-8). Tot i no frenar l’atac magiar, el mal menor és que l’eliminatòria seguia oberta.

La segona meitat desitjada

No se sap què deu haver dit Pascual als seus jugadors al descans, però la sortida blaugrana dels vestidors ha estat ben diferent. Un altre equip. Molt més agressiu i, sobretot, molt més encertat. Sjöstrand ha tornat sota els pals i la seva tornada ha estat encertada. També ha aparegut Nagy, amb tres dianes pràcticament seguides per signar un parcial de 0-4 que canviava el dibuix del partit i de retruc el de l’eliminatòria (15-12).

El Veszprém, físicament inferior com ja es va demostrar en el partit d’anada, ha intentat recuperar el domini, però de mica en mica el Barça Borges li ha recuperat tot el terreny perdut. Peric ja no era el mateix. Tampoc Sulic. Res era el mateix que en els primers 30 minuts, i els blaugranes, amb un parcial de 4-11, han igualat el partit a 19 gols.

Els intents del canoner Vujin han servit de ben poc al Veszprém, ja conscient, quan quedaven deu minuts per al final, que només podia aspirar a guanyar el partit i acomiadar-se de la Champions amb bon gust de boca. El Barça Borges, a banda de reduir a la mínima expressió la diferència, ja havia superat els 21 gols que els hongaresos van marcar al Palau. Una última estrebada fruit de la il·lusió ha donat un avantatge final de quatre gols al Veszprém, mentre a la banqueta del Barça Borges celebraven el pas. I a la vegada respiraven.