En alerta davant el Veszprém

02.04.2011 09:27

Gustau Galvache

El Barça Borges està en alerta davant el partit de tornada dels vuitens de final de la Champions davant el Veszprém d’avui a les 16.15 h. Els set gols de renda del partit d’anada no fan que els blaugranes creguin que l’eliminatòria està decidida.

El Barça Borges sap que es trobarà un partit molt difícil a Hongria (Foto: Arxiu - FCB)

Dos equips classificats per a quarts
Dos equips ja s'han classificat per als quarts de final de la Champions d’handbol. Són el Rhien Neckar Löwen, que va eliminar el Croatia Zagreb, i el Txekhovskie Medvedi rus, que es va desfer còmodament del Bosna Sarajevo.

En cas que els blaugranes passessin l’eliminatòria, els russos de Txekhov podrien ser un dels seus rivals, si el sorteig que es farà dilluns a les 18.30 h a Viena els emparella.
I és que són molts els factors que fan que el partit d’aquesta tarda s’hagi d’enfocar amb la màxima concentració i amb tots els sentits posats a la pista. La temporada passada, els hongaresos van aconseguir igualar els 6 gols d’avantatge que els blaugranes havien obtingut al Palau durant els primers minuts de la segona part. Pascual i els seus homes, a més, hauran de jugar al Veszprém Arena, potser la pista més calenta de l’handbol europeu.

Esportivament hauran de fer front a un equip del qual els tècnics blaugrana han destacat sempre moltes virtuts, especialment perillós en la seva defensa, en el contraatac i en el llançament exterior d’homes com Sulic, Vujin i Reinaldo Pérez.

Com arriba el Barça Borges

Els jugadors de Xavi Pascual arriben a Veszprém després d’haver aconseguit una victòria per 28 a 21 en el partit d’anada al Palau Blaugrana. Malgrat que aquesta renda pugui semblar àmplia, cal dir que la igualtat en el marcador va ser present durant tot el partit i que només en els darrers minuts els blaugranes van aconseguir distanciar-se dels hongaresos.

Però el Barça Borges s’està mostrant molt regular en els darrers partits tant a Europa com a l'Asobal. A la lliga estatal, amb la victòria aconseguida a Sagunt dimecres passat, els barcelonistes continuen invictes després de 24 jornades i amb una renda de sis punts sobre el Renovalia Ciudad Real, segon classificat de la competició.

Per al partit d’avui Pascual no podrà comptar amb Daniel Saric, lesionat en el partit d’anada davant l’MKB Veszprém, i el substituirà el porter del filial Gonzalo Pérez de Vargas.

El rival

L’MKB Veszprém és un equip que destaca pel seu poder ofensiu. En la primera fase de la competició va anotar una destacable mitjana de 32,2 gols per partit. Entre les seves files destaca un autèntic canoner, el lateral Marko Vujin, que està fent una mitjana de 8 gols per partit en aquesta edició de la Champions d’handbol.

Però la seva facilitat de córrer al contraatac també és destacable i ho fa construint una defensa sòlida, especialment en la seva part central, i amb l’ajut a la porteria de l’antic jugador del FC Barcelona, Dejan Peric. Un Peric que al Palau ja va fer una actuació de mèrit, evitant que el FC Barcelona Borges marxés en el marcador durant moltes parts del partit.

Un altre factor a tenir en compte és la pressió del públic del Veszprém Arena. Un públic que una hora abans ja omple gairebé el pavelló i que exerceix una pressió sobre els àrbitres i els rivals considerable.