Un coixí de set gols (28-21)

27.03.2011 19:24

Barça Borges-Veszprém: Un coixí de set gols (28-21)

Llorenç Tarrés

Els blaugranes han aconseguit una important renda de cara a la tornada dels vuitens de final de la Champions a la pista dels hongaresos. L'equip de Xavi Pascual ha fet un partit molt complet, amb una fantàstica actuació de Sjöstrand.

FC BARCELONA BORGES, 28
MKB VESZPRÉM KC, 21

FC Barcelona Borges (14+14):
Saric (Sjöstrand, m.12), Tomás (6), Nagy (3), Noddesbo (1), Sarmiento (1), Rutenka (1), Juanin (6) -set inicial-, Jernemyr (-), Sorhaindo (1), Raúl Entrerríos (-), Iker Romero (4), Igropulo (2), Ugalde (2), Rocas (1) i Oneto (-)

MKB Veszprém (13+8): Peric; Tamas Ivancsik (-), Sulic (5), Lushnikov (-), Terzic (2), Laluska (-), Gergo Ivancsik (4) -set inicial-, Csaszar (4, 2p.), Vujin (3), Pérez (3), Gulyas (-) i Vilovski (-)

Parcials cada cinc minuts: 2-2, 6-4, 6-6, 8-8, 10-10, 14-13 (descans), 17-15, 19-17, 21-18, 23-20, 25-20, 28-21 (final).

Àrbitres: Per Olesen (DIN) i Lars Pedersen (DIN)

El partit ha començat amb equilibri de forces, a la pista i a la graderia, on hi havia una nombrosa presència de seguidors hongaresos. Tots dos equips saben el que es juguen i han sortit a la pista decidits a donar-ho tot, sobretot en defensa. Rutenka, un dels jugadors que pot marcar la diferència en aquest moment de la temporada, ha fet el primer gol, però ben aviat ha quedat clar el potencial magiar, sobretot en els moviments del pivot Sulic (5 gols) i la direcció del central Csaszar (4 gols).

La doble exclusió de Lushnikov, fent justícia a la duríssima defensa hongaresa, ha servit per obrir un petit forat. Víctor Tomás ha aixecat el Palau i Juanín ha resolt magistralment dues contres (6-4), però l’aparició de Vujin, màxim golejador del Veszprém a la Champions, ha frenat l’escapada (7-7).

Ensurt de Saric

2011-03-27_FC_BARCELONA_BORGES_-_MKB_VESZPREM_KC-14.JPGEl Barça Borges ha anotat un únic gol en deu minuts i Saric, enorme fins aleshores, ha caigut lesionat després d’una doble intervenció magistral. Després de ser atès, ha aturat un penal, però ràpidament ha demanat el canvi. Una molt mala notícia per als interessos blaugrana, si bé Sjöstrand s’ha mostrat endollat de bon principi, seguint amb la mateixa tònica del bosnià, i també ho ha estat Peric, destacat en el conjunt de Mocsai Lajos.

Tot i l’infortuni, el Veszprém no ha pogut aprofitar els seus millors minuts. I és que un valent Barça Borges, lluitador, ha mantingut el tipus i s’ha adaptat a les circumstàncies. S’ha adaptat a un partit dur, travat, amb constants pèrdues de pilota i pocs moments per als lluïments. Així ho demostrava el marcador en el descans, al qual el Barça Borges ha arribat amb un 14-13 favorable gràcies a un parcial final de 3-0.

Sjöstrand rebenta el partit

El segon temps ha arrencat amb un Barça Borges dominador, amb Sjöstrand aturant de valent i l’atac funcionant. El primer cop que s’ha arribat als tres gols de diferència (17-14), el Veszprém ha respost sota la direcció de Vujin (17-16). El segon cop, amb 19-16 en el marcador, els de Pascual, enormes, han arribat als quatre d’avantatge (21-17) però han desaprofitat una doble inferioritat rival per encara fer més forat.

El Veszprém ha continuat complicant les coses, conscient que si no sortia derrotat clarament del Palau té opcions a la tornada, però una cosa és voler i l’altre, poder. Sjöstrand ha continuat el seu recital sota els pals i Juanín ha retornat els quatre gols de coixí quan faltaven nou minuts per al final (24-20). En ple èxtasi blaugrana, Víctor Tomás ha augmentat la renda fins als set gols davant un rival absolutament col•lapsat i desesperat amb un suec vestit de superheroi.

Una última acció blaugrana de pissarra ha acabat amb penal sobre Iker Romero. El mateix jugador vitorià l’han transformat en el 28-21, si bé Ivancsik, sobre la botzina, ha fet el definitiu 28-21.