El Barça Borges no falla a Toledo (26-35)

16.02.2011 22:11

Llorenç Tarrés

El conjunt de Xavi Pascual ha començat dubitatiu al pavelló Javier Lozano, però en el moment que ha ajustat la seva defensa ha passat per sobre del conjunt manxec, incapaç de trencar la immaculada ratxa blaugrana a l’Asobal.

La fitxa del partit
BM TOLEDO, 26
FC BARCELONA BORGES, 35

BM Toledo (11+15):
Mijatovic (p), Eitutis (3), Strazdas (3), Barbón, Jabato, Pesic (7), Tremps (4) -set inicial-, Ballesteros (ps), Vink, Quique Plaza (3), Pedro Fuentes (2), Ivanovic (1), Ángel Pérez (1) i Viti (2).

FC Barcelona Borges (19+16): Saric (p), Raúl Entrerríos (5), Ugalde (7), Rutenka (5), Albert Rocas (1), Oneto, Igropoulo (4) -set inicial-, Sjostrand (ps), Noddesbo (3), Sorhaindo, Dani Sarmiento (1), Iker Romero (4), Nagy (2) i Juanín García (3).

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 5-4, 8-8, 9-12, 11-15, 11-19 (descans); 14-23, 18-23, 20-27, 20-30, 21-31, 26-35 (final).

Àrbitres: Álvarez Mata i Bustamante López

Pavelló: Javier Lozano (Toledo). Uns 1.000 espectadors.
Divuit de divuit. El Barça Borges no podia fallar i no ha fallat a Toledo, on ha demostrat que la seva excepcional trajectòria a la Lliga no és casualitat. Contra un rival que ha patit una gran transformació aquest hivern, amb sis cares noves, i que viu un bon moment, el conjunt de Xavi Pascual no ha faltat a la seva cita amb la victòria. Amb un bon treball defensiu, inclosos els dos porters, i un encert ofensiu força repartit, els blaugranes han demostrat galons de líder.

Millora en defensa

Ha costat, tot sigui dit, entrar al partit. Els locals, molt motivats, han començat recollint fruits d’una defensa 5-1 ben tancada, sortint en velocitat a la contra. Així han agafat els primers avantatges (2-1, 6-4, 8-6...), de la mà d’un inspirat Pesic. El Barça Borges, confiat en les seves possibilitats, es mantenia a distància prudencial, amb un Ugalde aprofitant perfectament els espais als extrems, un bon Entrerríos i un actiu Rutenka, capaç de marcar gols des de la seva posició natural però també des del pivot i agafant la responsabilitat en els llançaments de set metres.

Passat l’equador del primer temps, l’equip de Pascual ha ajustat la seva defensa i tot ha canviat. Els blaugranes han aconseguit un primer parcial d’1-7 fruit de la seva millora al darrere, i han acabat el primer temps amb un altre parcial de 0-6 pràcticament definitiu.

L’aparició de Saric, espectacular, i l’encert de la primera línia blaugrana ha descol·locat un Toledo incapaç de trobar el camí del gol i que tot i el canvi defensiu a 6-0, tampoc no trobava la manera d’aturar l’atac barcelonista. Iker Romero, amb un llançament marca de la casa que suposava l’11-19, ha tancat el primer temps.

Control total de la situació

A la represa, els locals han tingut moments d’encert, d’intercanvi de gols, però el Barça Borges ha estat massa líder per als locals i no ha perdut el control ni quan el Toledo ha aconseguit el 17-23, amb un parcial de tres gols. Ha estat un miratge ràpidament acompanyat per la reacció del conjunt de Pascual, que immediatament ha recuperat els deu gols d’avantatge (21-31).

Sjöstrand ha agafat aleshores el relleu de Saric sota pals, amb el mateix encert per a desesperació dels locals, mentre que en atac els gols seguien estant ben repartits. Noddesbo, Rutenka, Ugalde, Sarmiento, Nagy... i també Juanín, que finalment ha ocupat l’última plaça a la convocatòria i ha acabat disputant els últims 15 minuts de partit. Tots ells han tingut una destacada presència en l’atac blaugrana, en una altra victòria del col·lectiu.