A velocitat de creuer (39-21)

11.02.2011 19:59

Llorenç Tarrés

El Barça Borges manté la seva immaculada trajectòria a l’Asobal, on aquesta tarda ha sumat la seva dissetena victòria en disset jornades. El conjunt de Xavi Pascual, tot i les baixes, ha passat per sobre de l’Arrate al Palau.

FCB BORGES 39
JD ARRATE 21

FC Barcelona Borges (18+21): Saric, Entrerrios (3), Sorhaindo (1), Ugalde (8), Iker Romero (9), Nagy (3), Rocas (2)- set inicial- Nodesbo (3), Sarmiento (1), Rutenka (1), Oneto (2), Igropulo (5), Molina (1) i Pérez de Vargas.

JD Arrate (10+11): Moyua, Cid (2), Beljanski (1), Berrios (1), Tokic (1), Kurilenko (6), Petricevic (1) – set inicial – Romero (2), Petricheev (3), Alzaga (1) i Szabo (3)

Parcials cada cinc minuts: 4-3, 7-3, 11-4, 16-8, 18-10 (descans), 21-12, 26-14, 28-17, 31-18, 35-19 i 39-21 (final)

Àrbitres: Ruíz González i Zapico Fernández

Era un partit d’aquells de victòria obligada, on el Barça Borges no es pot permetre cap relliscada si no vol perdre la distància que tan va costar d’assolir davant el Ciudad Real. I avui, tot i les importants baixes de quatre jugadors (Víctor Tomás, Juanin, Jernemyr i Sjöstrand), els de Pascual no han deixat escapar l’oportunitat de sumar dos punts més.

2011-02-11_FCB_BORGES_-_JD_ARRATE_003.jpgÉs evident que els blaugranes encara han de recuperar el ritme de la primera volta, ja que la competició tot just s’acaba de reprendre. Però ni les absències ni l’aturada pel Mundial semblen haver malmès gaire el ritme d’un equip que suma els seus partits per victòries gràcies a un arsenal de virtuts.

Un partit dominat de cap a peus

Davant un Arrate que ben aviat ha comprovat la superioritat local, els blaugranes han marcat el ritme desitjat de bon començament. Res de confiances. Res d’intercanvi de cops. El 3-0 en el segon minut de joc ha estat simptomàtic. El Barça Borges volia resoldre per la via ràpida i així ho ha fet, amb atacs ràpids i directes, ben combinats i resolts tant a l’extrem com des de la primera línia.

2011-02-11_FCB_BORGES_-_JD_ARRATE_005.jpgA la vegada, el 6-0 blaugrana funcionava i Saric, tot i algun gol evitable, ha fet la resta amb una sèrie d’intervencions brillants que han permès obrir un forat important. El bosnià no fa mai vacances, ni tan sols en partits com els d’avui i els seus companys ho han agraït eixamplant les diferències al mateix ritme que corrien els minuts: 7-3, 9-4, 13-5...

Cristian Ugalde, amb sis gols en els primers 30 minuts, ha estat la millor notícia d’un primer temps dictatorial del Barça Borges, que al descans ja dominava 18-10. Iker Romero (4 dianes en el primer temps) ha acompanyat l’extrem català en l’aspecte ofensiu.

Iker i Ugalde, amb 8 gols

En el segon temps, Xavi Pascual ha mantingut les constants rotacions a l’equip i als quatre minuts de la represa s’ha assolit la barrera dels deu gols (21-12). La història del partit feia molts minuts que estava escrita, però el tècnic i els jugadors han intentat mantenir el ritme sense mirar el marcador.

2011-02-11_FCB_BORGES_-_JD_ARRATE_019.jpgL’Arrate ha col•laborat en una tarda plàcida i el Barça Borges ha seguit ampliant la diferència, si bé de manera més pausada. Ugalde, màxim anotador del partit juntament amb Iker Romero, ha acabat amb un total de 8 gols i cap de penal, la seva millor marca personal de la temporada.

Minuts per als joves

Pascual ha fet entrar el jove porter Gonzalo Pérez de Vargas i la seva primera intervenció ha estat un penal aturat que li ha valgut l’ovació dels espectadors i companys. També ha entrat a la pista Carlos Molina, que sense por en les seves accions, ha volgut col•laborar en la festa amb un gol.

El Barça Borges ha acabat el partit amb el seu màxim avantatge,18 gols de diferència. El més important, però, és que segueix marcant el ritme de la Lliga com en la primera volta.