Espanya es penja el bronze (23-24)

30.01.2011 17:12

L’equip de Valero Rivera, amb cinc blaugranes a les seves files, ha superat per la mínima l’amfitriona Suècia a la final de consolació i repeteix la tercera posició aconseguida als Jocs de Pequín.

Juanín García, Albert Rocas, Iker Romero, Cristian Ugalde i Raúl Entrerríos han pujat al tercer calaix del podi al Mundial de Suècia. Un premi que supera amb escreix les seves expectatives inicials, però que no fa més que culminar una brillant trajectòria durant tot el campionat i al llarg de la temporada.

sjostrand_espanya.jpgHa estat una victòria patida en un partit força descontrolat, amb més errades que encerts. Suècia, amb el porter del Barça Borges Sjöstrand enorme sota els pals i Jernemyr a l’eix de la defensa, ha començat manant davant una Espanya erràtica però que ha aconseguit sobreviure gràcies al seu espectacular treball defensiu.

Reacció contundent

Un ajustat 10-8 ha estat el màxim avantatge dels locals en tot el primer temps, que no han pogut escapar-se en el marcador a causa de les aturades d’un Sterbik que, a diferència de les semifinals, ha demostrat el seu nivell. Un golàs d’Iker Romero ha deixat l’empat a 11 al descans.

A la represa, Suècia s’ha escapat amb un 16-13 perillós per als interessos del combinat estatal, però la reacció dels de Valero ha estat espectacular: un parcial de 0-6, liderat pels germans Entrerríos, ha capgirat el guió de dalt a baix. Sterbik i la defensa espanyola han fet la resta.
La fitxa del partit
SUÈCIA, 23
ESPANYA, 24

Suècia:
Sjöstrand; Ekberg (1), Carlen (4), Karlsson (1), Jernemyr (-), Kallman (6), Doder (2) -set inicial-, Andersson (ps), Gustafsson (-), Lennartsson (-), Arrhenius (-), Larholm (5), Jakobsson (1), Larsson (), Petersen (-) i Ekdahl du Rietz (3).

Espanya: Sterbik; Rocas (-), Maqueda (1), Raúl Entrerríos (2), Cañellas (2), Ugalde (1), Aguinagalde (4) -set inicial- Hombrados (ps), García (2), Gurbindo (4), Chema (-), A. Entrerríos (3), Romero (4, 1p), Morros (-), Juanín (1p) i Garabaya (-).

Parcials cada cinc minutos: 1-2, 3-4, 4-4, 6-5, 8-8 i 11-11 (descans) 14-12, 16-16, 17-19, 20-21, 21-22 i 23-24 (final).

Àrbitres: Krstic i Ljubic (Eslovènia).

Pavelló: Malmoe Arena. Unos 12.000 espectadors.