Rocas, definitiu en l’empat amb França

21.01.2011 11:01

Dos gols del blaugrana Albert Rocas van coronar la remuntada d’Espanya davant França, en un duel que va acabar amb empat a 28. Dinamarca i Suècia, també amb blaugranes, van sumar victòria contra rivals forts com Croàcia i Polònia.

Tot i tenir la classificació a la segona fase a la butxaca, quedava definir amb quants punts es comença la lluita per les semifinals. Els blaugranes que juguen amb Espanya, França, Suècia i Dinamarca ho han aconseguit. Només Marco Oneto, amb Xile, que tan sols ha sumat un empat, haurà de conformar-se a definir les places finals de la classificació, després de la derrota en l’última jornada davant Argentina (35-25).

Remuntada final amb gols blaugrana

L’empat d’Espanya amb França (28-28) va tenir regust de victòria per als de Valero Rivera. Després que la França del blaugrana Sorhaindo dominés el partit durant els primers 50 minuts amb un bon marge, la selecció espanyola va reaccionar i va pressionar els francesos en els minuts finals. Amb un parcial 6-0 final i dos gols esplèndids d’Albert Rocas es va arribar al 28 a 28 final, tot i que el francès Abalo va tenir la pilota de la victòria, però Sterbik va aturar el llançament.

RocatunisiaAFP.jpg Albert Rocas finalitza la primera fase del Mundial com a màxim golejador blaugrana amb 21 gols. Com ja va passar al partit contra Egipte (on va marcar set gols), la intervenció de l’extrem del Barça Borges va tornar a ser decisiva en la victòria. Tot i ser inclòs a última hora en la selecció, el de Palafrugell està demostrant la il•lusió amb què afrontava la seva participació a la cita mundialista.

Victòries de prestigi per a Dinamarca i Suècia

La selecció del blaugrana Jesper Noddesbo ha passat a la segona fase mostrant-se com una ferma candidata a les medalles. La seva victòria davant Croàcia en l’última jornada per 34 a 29 ho certifica, en superar una de les favorites, vigent subcampiona europea i mundial. Dinamarca passa a la segona fase invicta i com a primera del seu grup.

Suècia, per la seva banda, es va refer de la derrota amb Argentina guanyant una altra de les favorites, Polònia, per 24 a 21. En la selecció amfitriona van tornar a destacar els dos jugadors blaugrana, Jernemyr i Sjöstrand, amb una bona actuació. El porter suec del Barça Borges va fer onze aturades.
Espanya, amb cinc blaugranes, celebra l'empat amb França. (Fotos: Reuters i AFP)