FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

17.12.2009 13:51

Sarmiento: “Som el Barça i hem d’optar a tot”

Meritxell Infante


Daniel Sarmiento afronta la Copa Asobal amb les mateixes ganes i il·lusió que la temporada passada quan es va proclamar campió amb l’Ademar al Palau. L’ara jugador blaugrana és conscient que amb el seu nou equip s’ha d’anar a guanyar-ho tot.


La Copa Asobal era l’únic títol que havia guanyat Daniel Sarmiento abans d’arribar al Barça Borges. El central canari va arribar aquesta temporada a l’equip blaugrana amb ganes de demostrar la seva qualitat, que el va fer meritori del premi al millor jugador Asobal la temporada passada. Amb la Copa Asobal de Còrdova a l’horitzó, Sarmiento es mostra àvid de títols en aquesta entrevista a la pàgina web del FC Barcelona.

Aquest cap de setmana disputen la Copa Asobal a Còrdova. Amb quin esperit afronten aquesta competició?

"És una competició que com és curta pot passar de tot, com ja es va veure la temporada passada. L’afrontem amb moltes ganes i molta il•lusió perquè després de l’ensopegada amb Ciudad Real i Ademar, la Copa Asobal és una competició que hem d’anar a guanyar-la."

La temporada passada va guanyar aquest títol amb l’Ademar. Quin és el secret per guanyar la Copa Asobal?

"Qui arribi millor físicament tindrà molt guanyat.L’any passat ningú no comptava amb l’Ademar a priori i va ser qui es van endur el títol. Vam anar a la Copa Asobal sabent que ens hi jugàvem tot i era un títol que ens podíem endur i així l’afrontàvem. Crec que aquest és el camí."

Sarmiento_Copa_Asobal.jpgVostè va ser el millor jugador de l’última Copa Asobal. Com afronta aquesta edició?

"Ho afronto amb la mateixa il•lusió i les mateixes ganes de guanyar i fer-ho el millor possible ajudant l’equip. Crec que allò ja va quedar enrere."

Aconseguir un títol s’està fent cada dia més car. S’ha revaloritzat la Copa Asobal aquesta temporada?

"Jo no tinc molts títols, aquest va ser l’únic que vaig guanyar l’any passat. Per mi té molta importància guanyar tots els títols possibles i més aquests que són en només dos partits. Després de les dues ensopegades que hem tingut a casa, encara és més important guanyar la Copa Asobal."

Ja ha finalitzat la primera volta de la Lliga Asobal. Com veu la seva adaptació al Barça Borges?

"Ha estat un procés lent, d’alts i baixos. L’equip, al principi, no estava tan rodat com hagúessim volgut. Ens va tocar jugar contra un Ciudad Real més conjuntat en els primers partits de Lliga i això es va notar. Ha estat un procés lent, molt a poc a poc. M’hi vaig trobant a gust amb els companys i amb la forma de jugar poc a poc, i de menys a més. Esperem que guanyant aquest títol afrontem la segona volta amb moltes ganes i que vagi millor."

Amb la defensa ja consolidada, l’equip va millorant poc a poc en atac. La seva posició de central és bàsica en aquesta faceta en el joc. Com està encaixant?

"Potser la defensa és on menys canvis hi ha hagut. Crec que és on més fàcil ha estat l’adaptació. En atac, és veritat que ha anat més lent perquè hi ha hagut canvis en posicions importants i sobretot jugadors que venim de jugar en altres sistemes de joc. Per fer que això es conjunti i que rutlli s’ha de donar una mica de temps. Però nosaltres som el Barça i hem d’optar a tot. Això no és excusa per a les dues ensopegades que vam tenir a casa."
Sarmiento: “Som el Barça i hem d’optar a tot”
Què li està costant més de la seva nova vida a Barcelona?
A la vida cotidiana, ha estat un canvi important perquè jo vinc de ciutats petites. Viure en una ciutat tan gran vas una mica perdut, però poc a poc vaig coneixent les coses, els companys em van ajudant. I sobretot el que més m’agrada és que tens moltes coses a fer, molts llocs on anar i s’agraeix per desconnectar una mica de la feina. Esportivament, és un club que t’ho facilita tot. La rebuda va ser genial, l’acoblament amb companys, cos tècnic i directius és molt bona. En aquest aspecte estic molt a gust.


Comparteix a

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana