17.10.2009 18:31

Pluja de gols i victòria bàsica (46-36)

Jordi Clos

El Barça Borges ha sumat un important triomf davant del Kolding en la tercera jornada de la Lliga de Campions. Rutenka, amb 12 dianes, ha encapçalat l’equip en un partit que ha estat rècord anotador de la present edició de la competició.

La secció d’handbol no ha fallat en la crucial visita del Kolding danès a la Lliga de Campions. Amb una contundent arrencada, els de Xavi Pascual han dominat de principi a fi, amb màxims avantatges de fins a sis gols en el primer temps. Els danesos, liderats pel veterà Mateo Garralda, han mostrat la seva qualitat ofensiva i han intercanviat cops en la segona part, encara en cap moment han fet perillar la victòria del Barça, molt regular en atac.

La concentració, clau

2009-10-17_FCB_BORGES_-_KIF_KOLDING_011.JPGDesprés de la derrota amb el Kiel la setmana passada, la visita del fins avui invicte i líder Kolding tenia una importància vital. I l’equip, conscient d’això, ha sortit molt concentrat. Abans del minut 10 ja dominava per 9-5, amb un Oneto fent mal en la posició de pivot i amb Rutenka infal•lible des del punt de penal. Tot i la baixa d’última hora de Nagy, el Barça Borges s’ha mostrat inspirat al davant. A l’altra banda, però, el quadre escandinau també ha començat batent amb certa facilitat la porteria de Barrufet.

Conservant la distància

2009-10-17_FCB_BORGES_-_KIF_KOLDING_032.JPGA poc a poc, els homes de Pasqui han incrementat la tensió defensiva i han pogut ampliar l’avantatge (16-10, min 22). El Kolding també ha ajustat la rereguarda i ha pogut llançar contraatacs que l’han situat només dos gols per sota (20-18). Al descans s’hi ha arribat amb un marcador que deixava el matx obert: 23-19. Abans de la mitja part, Víctor Tomàs ha tingut l’honor d’apuntar-se el gol 6.000 del Barça en Copa d’Europa.

Estira-i-arronsa històric

La bona sortida del Kolding, de la mà de Karlsson, li ha permès acostar-se novament (26-24, min 36). La reacció blaugrana, amb un esplèndid Rutenka (12 gols), no s’ha fet esperar i s’han recuperat ràpidament les cinc dianes de marge (29-24, min 40). L’intercanvi de cops s’ha mantingut una bona estona, fins que al minut 46 el Barça Borges ha assolit un nou màxim avantatge (36-29). A partir d’aquí, la pluja de gols no ha disminuït –ha estat el rècord de la present edició de la Champions–, però l’equip català ha controlat el partit i s’ha emportat els dos punts amb un espectacular 46-36.

FC BARCELONA BORGES, 46
KIF KOLDING, 36

FC Barcelona Borges (23+23): Barrufet, García (1), Garabaya (-), Boldsen (-), Rocas (4), Oneto (4), Igropulo (5) - set inicial - Noddesbo (2), Tomás (7), Sarmiento (1), Saric, Ugalde (5), Romero (-), Jernemyr (-), Rutenka (12), Hansen (4)

KIF Kolding (19+17): Erevik, Karlsson (12), Toromanovic (5), Spellerberg (4), Sondergaard (6), Jensen (2) - cinc inicial - Garralda (-), Toft Hansen (-), Schnuchel (6), Nesbit (-), Mikkelsen (1), Petersen, Pedersen (-), Nicholaisen (-)

Parcials cada cinc minuts: 5-3, 8-5, 12-8, 15-10, 18-14, 23-19 (descans), 26-22, 29-25, 34-29, 37-33, 42-34, 46-36 (final)

Exclusions: Sarmiento i Oneto (FCB) / Toromanovic i Sondergaard (KOL)

Àrbitres: Tajok i Dobrovits (HON)