03.10.2009 19:45

Inici amb victòria a Zuric (27-39)

Gustau Galvache

El FC Barcelona Borges s’ha imposat, a la primera jornada de Champions d’handbol, a l’Amicitia de Zuric per 12 gols en un partit treballat i en què no ha estat fins a l’inici del segon temps que els blaugranes han trencat el partit.

I és que jugar davant de campions europeus i fer-ho fora de casa mai és fàcil. L’Amicitia ha demostrat que a Europa tots els rivals poden competir i posar en problemes equips com el FC Barcelona Borges.

Inici fred

Malgrat que el sol ha lluït durant tota la jornada a Zuric, l’ambient del Saalssporthalle de la ciutat suïssa era fred. Uns 800 espectadors, en una de les entrades més fluixes que recorden els més veterans de l’equip.

I el Barça Borges s’ha contagiat d’aquest ambient. La defensa no tancava els llançaments locals i les passades al pivot. En atac tres pilotes al pal i un penal fallat posaven un perillós 6 a 1 en el marcador als vuit minuts de joc.

Un temps mort canvia la dinàmica

A partir d’aquest moment, i després d’un temps mort sol•licitat per Xavier Pascual, l’equip ha començat a rutllar. Pilotes recuperades en defensa i ràpids contraatacs, més fluïdesa en el joc ofensiu i les aturades de David Barrufet han possibilitat un parcial de 2 a 8.

Amb un gol de Víctor Tomás, en el minut 18 de joc, el Barça Borges aconseguira el seu primer avantatge, 8 a 9.

Els suïssos basaven el joc en l’encert del lateral alemany Behrends, que amb 7 gols ha estat el màxim golejador de l’Amicitia dels primers trenta minuts.

Reacció que no acaba de definir-se

Malgrat que semblava que el FC Barcelona Borges podia trencar el partit, després de la reacció a la meitat del primer període, un parcial dels suïssos de 4 a 1, del minut 25 al 30, els ha tornat a fer entrar en el partit amb un empat a 15.

Defensa i contraatac

La millora del FC Barcelona Borges en l’aspecte defensiu a la segona part ha estat notable. Aquest fet ha permès que els de Xavier Pascual anessin recuperant pilotes i sortissin al contraatac amb velocitat.

D’aquesta velocitat han arribat els gols i la via per encarrilar el partit. Ugalde i Víctor Tomás, culminant les pilotes recuperades des de la defensa, i l’encert dels del set metres de Rutenka han posat el 19 a 27 en el marcador als 11 minuts del segon període.

Primera victòria

Un cop controlat el partit, la segona meitat del segon període no ha tingut gaire història ,és. Els blaugranes continuaven ben posicionats al darrere i l'avantatge han crescut fins als 15 gols en el minut 28, amb 23 a 38 després d’un gol de Noddesbo.

GC AMICITIA ZURIC, 27
FC BARCELONA BORGES, 39

GC Amicitia Zuric 27 (15+12): Vaskevicius, Fellmann (2),Hess (2),Hüsser (2),Behrends (11),Grimm (2) i Kristiansson (2)-set inicial- Bringolf (p.s.), Kern (2), Egger (1), Hofer (-),Basic (-),Vukelic (-),Scepanovic (-), Svailen (1) i Kurbalija (2).

FC Barcelona Borges 39 (15+24): Barrufet ,Garabaya (2),Juanín (3),Nagy (2),Jernemyr (-),Rutenka (4) i Rocas (4);-set inicial- Saric (p.s.), Ugalde (4), Romero (2), Boldsen (1), Oneto (2), Igropulo (5), Noddesbo (3),Tomás (4) i Sarmiento (3).

Àrbitres: Krstic i Ljubic

Parcials: 5’ (3-0); 10’ (5-1); 15 ‘(8-5); 20’ (8-10); 25’ (12-14); mitja part (15-15); 35’ (18-20); 40’ (19-26); 45’ (20-27); 50’ (22-32); 55’ (23-34); final (27-39).