30.09.2009 23:13

El derbi català es vesteix de blaugrana (29-36)

Verónica Díez

El derbi català disputat entre FC Barcelona Borges i BM Granollers ha acabat amb triomf blaugrana per 29 gols a 36. L'equip de Xavi Pascual ha controlat el partit de cap a fi. Saric, Tomàs i Juanín han estat els homes de la nit.

La porteria i el contraatac han estat les claus d'un partit que ha tingut clar color blaugrana. Ni l'equip local ni l'ambient del Palau Olímpic de Granollers han pogut amb un Barça que s'ha aixecat i ha tret pit després de la derrota de la passada jornada davant del Ciudad Real.

La contra deixa KO el Granollers

A04.jpgUn ambient tens i hostil estava esperant el FC Barcelona a la seva sortida a la pista del Palau Olímpic de Granollers. La tensió s'ha traslladat al parquet i ha fet efecte en els blaugranes. A més el Granollers ha sortit molt agressiu en defensa. Però en el minut 9 del primer període, Rutenka ha començat un parcial de 0 a 4 que trencaria tots els esquemes de l'equip local. Saric ha entrat en acció i amb ell els gols en contraatac. Juanín García i Víctor Tomás s'han fet càrrec de l'atac del Barça Borges.

Les distàncies no han deixat d'augmentar i a falta de vuit minuts, un parcial de 0 a 6, amb els dos extrems com màxims protagonistes, ha deixat KO un Granollers que no trobava el seu lloc en atac, a causa de la bona defensa barcelonista, i que no han estat capaços de tancar el FC Barcelona en defensa. Aleshores s'aconseguia la màxima avantatge del primer temps, 10 gols, amb el 5 a 15. Pocs canvis fins arribar al descans, a què s'ha arribat amb un 11 a 19.

Millora insuficient per al Granollers

A10.jpgEl descans ha donat força els de Lorenzo Rueda que, amb molta més intensitat en atac i una defensa més sòlida, han aconseguit anar escurçant diferències. El porter Manel també ha aportat el seu granet de sorra dificultant als blaugranes ampliar el seu marcador. Campos i Resina s'han posat l'equip a l'esquena. Ha estat un altre dels seus companys, Raigal, qui ha aixecat el pavelló en marcar el 23 a 27. Només quatre gols de diferència entre ambdós equips que donava forces al Granollers per pensar en la remuntada. El Barça ha reaccionat i amb Saric novament infal•lible sota pals i amb Juanín García revolucionat tant en el contraatac com en l'atac posicional.

Els últims cinc minuts han estat sota el control blaugrana. La intensitat del joc ha disminuït i ja era massa tarda perquè el derbi canviés de color. Garabaya ha posat el marcador en 27 a 36, fregant la màxima diferència del primer temps a falta d'un minut i mig per finalitzar el partit.

FRAIKIN GRANOLLERS, 29
FC BARCELONA BORGES, 36

Fraikin Granollers (11+18): Ohlander (Manel Pérez, m.25); Svitlica (2), Salva Puig (2), Ferrer (2), A. García (6, 2p.), Raigal (2), Resina (6), set inicial, Cutura (1p.), Apelgren (0), Campos (7), Cirac (1) i Blanxart (0).

FC Barcelona Borges (19+17): Saric; Tomás (8), Nagy (3), Oneto (4), Sarmiento (2), Rutenka (3, 1p.), Ugalde (0), set inicial, Jernemyr (0), Garabaya (4), Juanin (7, 1p), Igropulo (1), Iker Romero (1) i Hansen (3).

Àrbitres: Fernández Baranda i Rodríguez Rodríguez.

Parcials: 1-3, 3-6, 4-9, 5-13, 8-16,11-19; 14-21, 17-23, 21-26, 24-20, 26-32, 29-36.