27.09.2009 20:00

Es perd el liderat (30-33)

El FC Barcelona Borges ha caigut al Palau davant el Ciudad Real per 30 a 33. El conjunt manxec s'ha revenjat després de perdre a la Supercopa contra els blaugrana. El Barça perd així el liderat de l'Asobal.

Ha valgut més el dolor i la força dels manxecs que el joc del Barça. Els de Talant Duixebàev han sortit al 100% a la pista i aviat han tingut el control del partit. Els blaugrana ho han intentat, han plantat cara, però el seu rival ha estudiat a la perfecció cadascun dels moviments dels homes de Xavi Pascual, que no han pogut jugar com en els seus últims partits.

Xocant contra una paret

2009-09-27_PARTIDO_01.JPGEl Ciudad Real ha sortit com un autèntic remolí i ha sorprès el FC Barcelona als pocs minuts de començar el primer període. La muralla plantejada pels manxecs a la línia de sis metres ha donat maldecaps al Barça Borges que en poques ocasions ha pogut superar-la. Romero, amb la seva grapa, ha estat la pitjor amenaça per al Ciudad Real juntament amb Rutenka. En el minut 15, les diferències ja eren de cinc gols amb el 10 a 15. Pascual ha canviat d'estratègia i ha col·locat Rutenka al pivot. I és que els de Castella-la Manxa s'han encarregat de tapar bé Oneto. També ha canviat Ugalde i Rocas per Juanín i Tomàs als extrems.

Falsa esperança

Un parcial de 3 a 0 en el minut 21 ha col•locat els blaugranes a dos gols del rival amb el 9 a 11. Però en només un minut, el Ciudad Real ha respost amb tres gols consecutius aprofitant les errades ofensives del Barça i ha tornat a deixar l'electrònic amb un 9 a 14. Entrerríos ha entrat llavors en acció i ha estat la bèstia negra i el líder ofensiu del seu equip. Ell mateix ha estat l'encarregat de tancar el primer temps amb un 13 a 18.

Una exclusió que fa mal

Als tres minuts de començar el segon període, Víctor Tomàs ha estat exclòs durant dos minuts. La falta de l'extrem dret ha deixat via lliure a Kallman per fer de les seves. Juntament amb el seu company Aguinagalde, han marcat un parcial de 0 a 4 que ha donat un avantatge als de Duixebàev de vuit gols (14-22).

Barrufet revifa l'equip

2009-09-27_PARTIDO_02.JPGLa sortida de David Barrufet a pista en el minut 10 de la segona part ha donat força a l'equip. A més, el capità ha estat fantàstic sota pals. El Barça s'ha posat les piles i ha reaccionat amb un atac més controlat i una defensa més col·locada i agressiva. Això s'ha traduït en un parcial de 5 a 1 en el minut 15 que ha deixat el marcador en 21 a 24. El FC Barcelona encara podia pensar en la remuntada.

Les coses encara han pintat millor quan Igropulo ha marcat el 27 a 29 a falta de set minuts per al final. Els jugadors no convocats s'han aixecat per demanar el suport a l'afició i el Palau s'ha posat dempeus. Màxima tensió en el tram final de l'enfrontament. Barrufet ha estat el comodí blaugrana des de la porteria. El millor estava per arribar. En el minut 24, Rutenka ha deixat el marcador en 28 a 29 gràcies a un llançament de penal. Tot feia presagiar un bon final, però les exclusions d'Igropulo i Ugalde han permès al Ciudad Real poder-se prendre la revenja.
FC BARCELONA BORGES, 30
CIUDAD REAL, 33

FC Barcelona Borges (13+17): Saric (Barrufet), Ugalde (3), Nagy (3), Jernemyr (-), Boldsen (-), Rocas (1), Oneto (4) -equip inicial-, Rutenka (8, 3p), Romero (4, 1p), Sarmiento (3), Juanín García (1), Tomás (2) i Igropulo (1).

Ciudad Real (18+15): Sterbik (Hombrados), Kallman (7), Fernández (2, 1p), Aguinagalde (5), Abalo (4), Metlicic (3), Rodríguez (1) -equip inicial-, Morros (-), Dinart (-), Evdokimov (-), Gull (1p), Cañellas (4, 2p) i Entrerrios (6).

Àrbitres: Muro San José (Madrid) i Rodríguez Murcia (Valencia).

Parcials: 2-3, 3-5, 5-9, 7-11, 11-14, 13-18, 14-21, 16-23, 20-25, 24-29, 28-29, 30-33.