19.09.2009 18:33

El Palau acompanya en el debut (31-22)

Sònia de Alba / Verònica Díez

El Barça Borges ha sabut fer via per superar el Lábaro Toledo. Els castellans han estat un rival feixuc però els de Xavi Pascual han aprofitat la major despesa física del rival per trencar el matx a la represa i brindar el primer triomf a casa.

El Palau Blaugrana ha obert la temporada Asobal amb un triomf contra el recent ascendit Lábaro Toledo. El Barça Borges, però, ha hagut de bregar contra un equip que ha treballat força i ha après del darrer partit en què s'hi van enfrontar. Va ser a la pretemporada, a Malgrat de Mar, i l'enfrontament també va acabar amb victòria culé. Ara, en competició oficial, el Toledo ha presentat les seves credencials. I han estat bones fins que els blaugranes han posat la directa.

Xavi Pascual ha fet jugar els quatre fitxatges. Saric i Rutenka, en el set inicial, i Sarmiento i Igropulo en les rotacions. També ha jugat el porter Gonzalo Pérez de Vargas. El segon temps ha estat tot seu i la promesa blaugrana s'ha fet una gran realitat. La seva actuació ha estat magistral i clau en la reacció de l'equip. Aquesta ha arribat en el segon temps. Amb una porteria hermètica, una defensa compacta i un contracop intel•ligent, el Lábaro Toledo ha hagut de sucumbir.

A l’expectativa

2009-09-19_FCB_BORGES_-_LABARO_TOLEDO_006.JPGEl primer equip d’handbol ha començat fort. Amb Marco Antonio Oneto obrint el marcador, amb dos gols consecutius, i un Iker Romero resolutiu (al descans ja duia cinc gols), els blaugranes han volgut demostrar la bona linia i la bona feina.

Xavi Pascual ha disposat una defensa 6:0, però hi ha hagut problemes amb el llançament exterior de Strazdas i Martinovic. Aquests dos jugadors de l'equip castellà han sabut mantenir la igualtat en el marcador i que el Barça no obrís escletxes importants.

Els canvis defensius dels locals (alternant la 6:0 amb la 5:1) han servit per no patir en excès i per aguantar la duresa del joc del Toledo.

Tot i això, un magnífic 'fly' entre Strazdas i Fernández ha deixat el marcador en un 15-14 al descans.

Surt Pérez de Vargas i el Barça arrenca

2009-09-19_FCB_BORGES_-_LABARO_TOLEDO_008.JPGEls castellans han igualat el matx tot just a la represa. La dinàmica semblava que es complicava sobretot perquè també el tècnic barcelonista ha vist una targeta groga per protestar la permissivitat dels àrbitres respecte al Toledo.

Precisament, aquest instant ha estat un veritable punt d'inflexió. Això i el canvi de Saris pel jove Gonzalo Pérez de Vargas. El millor jugador al torneig de Malgrat en el partit, curiosament també amb el Lábaro Toledo, s'ha tornat a sortir.

Les seves aturades han engegat contracops perfectament culminats per Juanín García, Nagy, Rutenka i Víctor Tomàs. El marcador ha començat a inflar-se fins a aconseguir una màxima de 9 gols (28-19). Aquest resultat ha estat a càrrec d’Igropulo i s’ha aconseguit desprès de dos parcials gairebé consecutius de 4 a 0. El partit no ha canviat de dinàmica i les avantatges s’han mantingut fins al final.

FC BARCELONA BORGES, 30
LÁBARO TOLEDO, 22

FC Barcelona Borges (15+16): Saric (Pérez), Tomás (3), Ugalde (1), Romero (6,1p), Nagy (6), Rutenka (3), Oneto (3), set inicial, García (4, 2p), Garabaya (1), Lozano (-), Sarmiento (1), Boldsen (-) i Igropulo (3).

Lábaro Toledo (14+8): Moyano (Petkevicius), Martinovic (3), Cepulis (-), Eitutis (1), Lepp (1), Strazdas (4), Fernández (6p), set inicial, Plaza (2), Herrero (1), Barbón (-), Milasevic (2), Fuentes (1) i Bezerra (1).

Àrbitres: Casado Fernández i Vera Ávila.

Parcials: 4-3, 9-6, 11-7, 12-9, 14-12, 15-14; 18-15, 21-17, 24-18, 27-19, 30-21, 31-22.