15.09.2009 15:16

La primera Final a Quatre escalfa motors

Meritxell Infante

Colònia ja es prepara per acollir la primera Final a Quatre de l’handbol els dies 29 i 30 de maig. L’EHF ja ha posat a la venda les entrades i el trofeu per al campió d’Europa ja ha arribat a la ciutat alemanya per esperar el pròxim propietari.

La Lliga de Campions d’handbol compta aquesta temporada amb un atractiu principal: la primera Final a Quatre de la història de la competició europea. A les darreres edicions el títol es decidia en una final entre dos equips en dos partits, anada i tornada a la pista de cadascun d’ells. Enguany, l’escenari de la final serà neutral, el Lanxess Arena de Colònia (Alemanya), i acollirà també les semifinals, els dies 29 i 30 de maig. L’EHF ha volgut donar rellevància a aquest fet i va preparar una presentació a la ciutat alemanya per donar a conèixer les novetats de la competició, que compta amb 24 equips europeus lluitant per una de les quatre places de la final.

Entrades ja a la venda

lanxess_arena_02.JPGTota la informació i les novetats al voltant d’aquest Final a Quatre es podran seguir a la pàgina web que s’ha creat per a l’esdeveniment. El primer que es pot veure en entrar-hi és un compte enrere del temps que falta perquè comenci la competició. En aquest web ja són a la venda les entrades, en una primera fase on es posaran a disposició del púbic en general les primeres 10.000 entrades, amb un preu d’entre 50 i 200 euros. A principis de maig, els quatre clubs classificats per a la final rebran l’opció d’adquirir entrades per a les seves aficions.

El trofeu que aixecarà el campió d’Europa el proper 30 de maig ja és a Colònia esperant el nou propietari. El FC Barcelona la va aconseguir per última vegada la temporada 2004/2005. Va ser al Palau Blaugrana i contra el Ciudad Real, en una final que va comptar amb tots els ingredients per donar el màxim espectacle a l’handbol, un espectacle que l’EHF vol recuperar, com ja es fa entre altres esports com el bàsquet.
Stefan Lövgren, l’ambaixador
El mític exjugador del Kiel Stefan Lovgren ha estat escollit com a ambaixador d’aquesta Final a Quatre d’handbol. Lovgren, campió d’Europa el 2007, es va retirar al final de la temporada passada i va rebre un comiat especial en un partit homenatge que va comptar amb una nodrida representació blaugrana.