12.09.2009 20:01

Exhibició i golejada per començar (17-32)

El FC Barcelona Borges ha obert la temporada Asobal amb victòria davant el Cangas del Morrazo per 17 gols a 32. Els gallecs només han aguantat el ritme dels blaugranes durant deu minuts, després el Barça ha dominat totalment el partit.

Un 10 a 16 al descans feia presagiar la primera golejada a domicili de l'equip de Xavi Pascual i així ha estat. Amb un parcial de 7 a 16 en els últims 30 minuts, els blaugranes tornen a Barcelona amb el  primer triomf i els primers dos punts que els situen a la zona alta de la classificació.

Konstantin Igropulo ha estat el màxim anotador del partit amb set dianes i David Barrufet un altre dels grans protagonistes de la tarda. Amb 15 aturades de 31 llançaments, el porter català ha obtingut un 48% d'eficàcia. El seu company Daniel Saric ha jugat els últims minuts del primer període i ha parat cinc pilotes de sis tirs.

Deu minuts i posen la directa

El Cangas ha estat l'encarregat d'inaugurar el marcador, però li ha servit de ben poc. Només durant els primers deu minuts de partit, els gallecs s'han mantingut fins a un gol per davant del Barça. Juanín García aconseguia l'empat a 7 i, segons després, Mikkel Hansen avançava l'equip culer per primera vegada amb el 7 a 8. Aquests dos gols han obert un parcial de 3 a 10 que deixava el marcador en 10 a 16 al descans.

David Barrufet ha estat l'autèntic protagonista d'aquest període. Si la defensa blaugrana ja feia molt mal als locals, el porter s'ha convertit en un autèntic mur per al conjunt gallec. L'atac blaugrana ha estat ràpid, intel•ligent i completament letal.

Sentència final

La segona part ha començat amb cinc gols consecutius del Barça Borges. Quatre d'aquests han estat obra d'Igropulo, que ha estat el pitjor malson per als de Pontevedra. En cinc minuts els blaugranes s'han posat a onze gols de distància, amb el 10 a 21. El Cangas del Morrazo s'ha enfonsat i ha superat la porteria contrària amb comptagotes.

Borut Oslak ha estat el seu millor home, però era massa tard i el FC Barcelona seguia mantenint el nivell. Barrufet i la defensa han continuat defensant la línia de gol amb agressivitat. En l'aspecte ofensiu, els extrems i el lateral dret han estat les zones més utilitzades pels de Pascual per atacar els gallecs. Finalment 17 a 32, primer triomf en Lliga del Barça Borges.

CANGAS, 17
FC BARCELONA BORGES, 32

Cangas del Morrazo: Kosanovic, Sánchez (3,1p), Doder, Celes (1p), Eijo (1), Serafín Pousada (3) y Moledo (2) -equip titular- Fontán, Nelson (1), Suso Soliño, Toni Ugalde (1), Oslak (4,2p) i Víctor Díaz (1).

FC Barcelona Borges: Barrufet, Juanín García (5), Hansen (5), Garabaya (3), Oneto, Igropulo (7,1p) i Rocas (2,1p) -equip titular- Saric (ps), Dani Sarmiento (1), Noddesbo (2), Nagy (4), Rutenka (2) i Cristian Ugalde (1).

Parcials: 4-2, 7-8, 7-10, 9-12, 9-15, 10-16; 10-20, 11-23, 12-24, 13-24, 16-27, 17-32

Àrbitres: Fernández Pérez i García Rodríguez.