19.06.2010 10:59

Juanín lidera Espanya (33-25)

Els 12 gols de Juanín García van ser la gran referència ofensiva d’Espanya en un partit més seriós dels de Valero Rivera i que va servir per assegurar la presència en el Mundial de Suècia 2011.

L’extrem del Barça Borges Juanín García va ser l’home més inspirat d’una Espanya molt més forta davant de Portugal que en el partit que es va jugar a Lisboa diumenge passat (i que va acabar amb victòria espanyola per 26-27). El combinat estatal va ser més sòlid i va guanyar un enfrontament amb què ha aconseguit la classificació per disputar el pròxim Mundial d’handbol, que se celebrarà a Suècia l’any que ve.

A Guadalajara, tot i una sortida dubtosa dels de Valero Rivera, condicionada per una defensa 5-1 de Portugal i per l’encert del lateral dret Claudio Pedroso, Espanya va comptar amb un Sterbik es va posar ràpidament les piles a la porteria.

Amb la tranquil·litat de tenir una bona cobertura al darrere, el combinat estatal va començar a rutllar al davant, i les diferències van ser ja de quatre gols d’avantatge al descans (15-11) i van arribar als +10 al segon temps (27-17). Juanín García va ser infalible en l’atac-i-gol. L’extrem blaugrana va sumar 12 gols, quatre dels quals van ser des dels 7 metres.

Els darrers compassos del partit van servir a Espanya per relaxar-se i a Portugal per maquillar el resultat final i deixar-lo en 33-25.
Juanín va ser el màxim golejador (Foto: Arxiu - RFEBM)
ESPANYA, 33
PORTUGAL, 25

Espanya (15+18):
Sterbik, Tomás (4), Maqueda (3), Garabaya (1), Morros (-), Raúl Entrerríos (3), Juanín García (12, 4p), Hombrados (ps), Prieto (-), Aguinagalde (4), Roberto García 81), Malmagro (-), Chema Rodríguez (3), Perales (2)

Portugal (11+14): Figueira, Tavares (9), Pedroso (6), Magalhaes (-), Nuno Pereira (1p), Andrade (2), Rocha (3), Laurentino (ps), Davyes (-), Tiago Pereira (-), Lopez (-), Solha (1p), Tavares (-), Carmo (2), Costa (1)

Parcials (cada cinc minuts): 2-3, 4-4, 11-6, 12-9, 15-11 (descans), 19-14, 21-15, 24-16, 27-18, 30-22, 33-25 (final)

Àrbitres: Kekes i Kekes (Hongria)