04.05.2010 11:51

Txekhovskie, a semifinals de la F4

El Barça Borges s'enfrontarà al Txekhovskie Medvedi a les semifinals de la Final a Quatre de Colònia. L’equip rus, la gran sorpresa d’aquesta fase final, és l’exequip de l’ara blaugrana Igropulo.

En el sorteig celebrat aquest dimarts a Colònia, seu de la Final a Quatre d’handbol, el Barça Borges ha conegut qui serà el seu rival a les semifinals, que es disputen el dissabte 29 de maig. Es tracta del Txekhovskie Medvedi, el campió rus i inèdit fins ara en una semifinal de Lliga de Campions. Barça i Txekhov, a més, no s’han enfrontat mai abans en una competició a Europa.

L’altra semifinal enfrontarà Kiel i Ciudad Real, els finalistes de les dues últimes edicions de la Lliga de Campions, amb els manxecs com a guanyadors. L’ordre de les semifinals, que es disputaran a les 15.30 h i les 18 h, es decidirà en els pròxims dies, en funció de l’elecció que facin les televisions oficials de la competició.

La gran sorpresa de la Final 4

El Txekhovskie Medvedi és la sorpresa d’aquesta Final a Quatre, després de ser el primer equip rus que disputa unes semifinals de la Lliga de Campions d’handbol. La seva millor classificació a la Lliga de Campions fins ara va ser arribar als quarts de final la temporada passada, en què va caure amb el Rhein Neckar Lowen. Fins aleshores no havien passat mai de vuitens de final, tot i que compten amb un títol europeu, la Recopa de la temporada 2005/06.

Classificat als penals

Txekhovskie_1.jpgEl Txekhov va perdre els dos partits de la primera fase contra el Montpeller, però es va assegurar la segona plaça del grup sense problemes, per davant d’equips com el Valladolid i el Constant. En els vuitens de final va derrotar l’Ademar en els dos partits (36-37 a Lleó i 29-25 a Txekhov). Als quarts de final van ser capaços d’eliminar precisament el Montpeller, en imposar-se a la tornada a la pista francesa a la tanda de penals (36-32).

La selecció russa, al 90%

Els Óssos de Txekhov són un equivalent de la selecció russa, amb qui comparteixen entrenador, Vladímir Maximov, i el 90% dels jugadors –només hi ha tres jugadors forans, tots tres d’Ucraïna–. L’indiscutible dominador de la Lliga russa en els últims anys s’ha convertit en el successor del famós CSKA de Moscou des de la desaparició de la Unió Soviètica. La gran figura de l’equip és, sens dubte, el seu tècnic. Maximov és, al costat de l’alemany Heiner Brand, l’únic campió del món d’handbol com a jugador i entrenador. Sobre la pista, els seus referents són els primeres línies Alexander Rastvortsev, Alexey Kamanin i Alexander Chernoivanow.

Igropulo, el referent

fcb-croatia_x17x.jpgTot i que no hi ha precedents previs entre tots dos equips, el Barça Borges compta amb una font d’informació de primera mà sobre el rival de semifinals. Konstantin Igropulo, un dels fitxatges d’aquesta temporada de l’equip de Pascual, es va formar i va jugar durant quatre temporades a l’equip rus, amb qui va guanyar una Recopa (2005-06) i les últimes quatres Lligues russes. Pel Txekhov, la seva marxa i la d’Evdokimov, al Ciudad Real, va ser una dura pèrdua que Maximov ha intentat suplir amb jugadors joves.

Bons resultats contra els russos
El FC Barcelona i el Txekhovskie no s’han enfrontat mai fins ara en cap competició. Tot i això, l’equip blaugrana s’ha enfrontat a altres equips russos en les diverses competicions europees, amb un balanç de nou victòries i una derrota, i un bon resultat per al palmarès. El Barça va guanyar la Recopa d’Europa del 85 contra el CSKA de Moscou i la seva primera i única Copa EHF, la temporada 2002/03 davant el Dinamo Astrakhan.