01.05.2010 17:54

A Colònia! (33-34)

Cristina Collado

El Barça Borges s’ha classificat per a la Final a Quatre de Colònia que es jugarà a finals de maig a la ciutat alemanya, després de superar en els quarts el Veszprém per 33 a 34 amb remuntada inclosa.

La renda de sis gols aconseguida en el partit d’anada jugat al Palau Blaugrana (33-27) ha estat decisiva perquè el Barça Borges hagi aconseguit el passaport per a la Final a Quatre de Colònia. De fet, l’equip de Xavi Pascual és el primer semifinalista de la Lliga de Campions. I això que el Barça Borges ha patit en un Veszprèm Arena ple a vessar, que ha vist com el seu equip empatava l’eliminatòria d’una manera massa fàcil. Però el Barça Borges ha reaccionat a temps.

Minut 22: eliminatòria empatada

Havia passat només 1 minut i 18 segons de joc quan Sulic ha estat exclòs. Havia estat el jugador més destacat del partit d’anada, amb 7 gols anotats al Palau. Però, lluny d’aprofitar aquests dos minuts en superioritat numèrica, el Barça Borges només ha pogut aconseguir un gol d'avantatge. Ni tan sols ha pogut ampliar més la renda quan Sulic ha tornat a la pista i ha estat exclòs de seguida, cosa que ha provocat que, als deu minuts, el Vezsprém empatés a sis gols i que, instants després, es posés per davant en el marcador.

A partir d’aquest moment, l’equip hongarès ha anat ampliant de mica en mica la seva diferència, gràcies a la bona actuació sota els pals de l’exblaugrana Dejan Peric i l’encert d’Ivancsik, fet que ha provocat que, contra pronòstic, el Veszprém hagi empat l’eliminatòria als 22 minuts (15-9).

La reacció arriba dels extrems

En aquest moment crític, han aparegut els extrems del Barça Borges. Juanín, primer de penal i després amb una bona jugada rebent la pilota d’Iker Romero, i Víctor Tomás, amb tres gols consecutius abans del descans, han deixat el marcador en 19 a 15 a la mitja part.

A la represa, el Veszprém ha començat fort, amb dos gols consecutius que tornaven a apropar-los a Colònia (21-15). Però els extrems blaugrana han continuat aportant els gols. Víctor Tomás ha superat el seu rècord golejador a la Champions: era de 8 gols i n’ha fet 11. L’altre extrem, Juanín García, ha mantingut la seva bona forma. Si en el partit d’anada va aconseguir el rècord a la Champions aquesta temporada amb 13 gols, aquesta tarda n’ha fet 9. El Barça Borges ha capgirat el marcador quan quedaven cinc minuts per al final. Garabaya ha empatat el partit (32-32, min 25) i Iker Romero ha tornat a posar el seu equip per davant amb el 33 a 34, que seria el resultat definitiu.
MKB VESZPRÉM, 33
FC BARCELONA BORGES, 34

MKB Veszprém (19+14): Peric (Fazekas (m. 40); Tamas Ivancsik (2), Vilovski (4), Sulic (1), Lushnikov (-), Lapcevic (-), G. Ivancsik (10, 5p.) -set inicial-, Vujin (6), Eklemovic (2), Carlos Pérez (5), Terzic (1), Gulyas (2) y Sesum (-).

FC Barcelona Borges (15+19): Saric (Barrufet, m. 53); Víctor Tomás (11), Nagy (4), Noddesbo (2), Sarmiento (1), Hansen (2), Juanin (8, 3p.) -set inicial-, Jernemyr(-), Boldsen (-), Iker Romero (1), Igropulo (-), Rutenka (4) y Garabaya (1).

Parcial cada cinc minuts: 2-2, 5-6, 10-7, 12-9, 16-12 i 19-15 (descans). 21-17, 23-21, 27-25, 29-27, 32-32 i 33-34 (final).

Àrbitres: Lars Geipel (GER) i Marcus Helbig (GER). Exclusions: Sulic (m.2,4 y 48 (Desqualificat)) pel Veszprém, i Igropulo (m.21), Jernemyr (m. 46) i Garabaya (m.57) pel Barcelona.