27.04.2010 22:15

Victòria i primer gol de Jernemyr (36-27)

Cristina Collado

Era complicat jugar aquest partit de Lliga Asobal en plena competició europea, però passats els minuts inicials, el Barça Borges ha superat aquest repte amb solvència, i amb una bona notícia: el primer gol de Magnus Jernemyr.

La 27ena jornada de la Lliga Asobal enfrontava el segon classificat de la Lliga Asobal, el Barça Borges, amb l’avantpenúltim de la taula, l’Arrate. Ha guanyat el Barça, com es podia preveure, però no ha estat en un partit fàcil. I és que la immersió dels blaugranes a la lluita dels quarts de final de la Lliga de Campions ha fet que als de Xavi Pascual els hagi costat arrencar el partit.

Inici complicat

2010-04-27_FCB_BORGES_-_JD_ARRATE_017.jpgEl Barça Borges ha començat una mica fred el partit, mentre que l’Arrate, conscient que es juga la permanència en aquestes últimes jornades, ha sortit molt ficat en el partit. De fet, han estat ells els què han inaugurat el marcador i han portat el domini fins el minut set de partit aproximadament. Ha estat en aquest moment quan el Barça Borges s’ha posat per primera vegada per davant en el marcador, amb un gol de Garabaya.

Als blaugranes, però, els ha costat ampliar les distàncies. De fet en els primers minuts d’aquesta primera part només han aconseguit petites avantatges fins que l’Arrate ha aconseguit tornar a posar el marcador en taules en un contraatac de Sergio Berrios (7-7, minut 12). A partir d’aquest moment el Barça Borges ha reaccionat i ja no ha deixat l’Arrate forçar l’empat. Els blaugranes han aconseguit una màxima avantatge en aquest primer temps de +5 (17-12), però abans del descans els visitants l’han deixat a només tres gols: 17 a 14.

El primer de Jernemyr

L’inici de la segona part ha portat una bona alegria per l’equip blaugrana i el públic del Palau. I és que gairebé als cinc minuts de joc, Magnus Jernemyr ha robat una pilota en camp propi i ha sortit al contraatac encoratjat pel públic per fer el 21-16. I és que el jugador suec s’ha estrenat amb aquesta diana amb la samarreta del Barça. A aquest gol l’ha succeït una ovació al Palau, amb els seus companys a la banqueta, i a la Llotja –on hi eren els lesionats i descartats- tots ells dempeus.

2010-04-27_FCB_BORGES_-_JD_ARRATE_006.jpgDesprés d’aquest gol més sentimental que efectiu, el Barça Borges ha anat mica en mica matant el partit. Rutenka s’ha coronat el màxim anotador amb 12 gols. Aitor Ariño, l’extrem del juvenil que ha sortit en el set inicial, n’ha fet quatre. I Mikkel Hansen ha fet el gol que deixava la màxima diferència del partit (33-23). Al final, el Barça Borges ha celebrat una victòria important abans de viatjar cap a Hongria per jugar la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions contra el Veszprém.
Rutenka ha estat el màxim anotador amb 12 gols. Fotos: Àlex Caparrós - FCB
FCB BORGES, 36
BM ARRATE, 27

FC Barcelona Borges
: Barrufet, Garabaya, Jernemyr, Boldsen, Rocas, Ariño i Igropulo –set inicial-, Lozano, Sarmiento, Romero, Rutenka, Mikkel

BM Arrate: Voncina, Beljanski, Berrios, Redei, Tokic i Cutura –set inicial-, Törö,, García, Petricevic, Szabo, Serrano

Parcial cada cinc minuts: 2-2, 6-5, 9-7, 12-9, 14-11, 17-14 (descans); 21-17, 24-18, 30-23, 33-24, 36-37 (final)

Àrbitres: Ballano Dueñas i Belloso Pérez