25.04.2010 18:26

A mig camí de Colònia (33-27)

Llorenç Tarrés

El Barça Borges ha aconseguit sis gols de renda en el partit d’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, ja que ha guanyat 33-27 el Veszprém. El campió hongarès ha patit la millor versió d’un equip blaugrana que ja és a mig camí de Colònia.

Juanín Garcia, amb 13 gols, set al primer temps i sis al segon, ha estat el màxim realitzador de l’equip de Xavi Pascual i del partit. El Veszprém Arena dictarà sentència dissabte vinent, però el Barça Borges viatjarà a terres hongareses amb les màximes esperances de ser a la Final a Quatre.

El Palau ha marcat el primer gol de la sèrie amb l’ambient de les grans ocasions, amanit això sí amb els cants dels molts seguidors hongaresos que estaven repartits per les graderies. L’equip blaugrana ha estat en sintonia amb l’afició, dominant sempre en el marcador amb més o menys tranquil·litat.

Tan ficats en el partit estaven els catalans com ho sintetitza aquesta dada: els quatre primers gols locals han arribat de manera diferent. Un gol de penal, un des de l’extrem, un de ràpid contraatac i el quart des de la llarga distància.

Saric guanya la partida

El Veszprém ha proposat un joc dur, però el Barça no s’ha arrugat. Brillant defensa dels homes de Xavi Pascual que, de mica en mica, han eixamplat el seu avantatge. Peric començava a aparèixer, però encara més encertat estava Daniel Saric. El blaugrana ha guanyat clarament el duel de porters de l’escola iugoslava i ha estat una altra de les peces claus del partit.

En l’únic moment de desconcentració, els hongaresos han igualat el marcador amb un parcial de 0-3 (12-12). Saric ha salvat miraculosament un contraatac franc del rapidíssim Gulyas, una aturada que ha canviat el rumb del partit. En un tres i no res, el Barça Borges ha recuperat els tres gols d'avantatge, amb un Iker Romero fins aleshores inèdit i que ha agafat el comandament del joc ofensiu blaugrana.

Just abans del descans, però, Peric ha donat una mica d’aire als seus companys amb dues aturades marca de la casa quan el Veszprém estava amb un home menys (17-15).

Pensant en el Veszprém Arena

fcb-veszprem2.JPGLa segona meitat ha seguit el mateix guió d’intensitat. El Barça ha tancat la superioritat sense marcar cap gol i amb un 0-2 en contra, però no ha tardat a agafar el ritme. Després d’un inquietant 17-16, un gol de Noddesbo i una nova exclusió visitant, ara del canoner Reinaldo, han permès als blaugranes obrir novament forat (20-16).

El Barça manava, s’agradava i no s’aturava (27-20). Juanín seguia amb el seu particular recital i Saric encenia el Palau, mentre el campió magiar començava a mirar descaradament el rellotge per intentar escapar de Can Barça amb la derrota més suau possible.

Dos penals aturats per Peric i un llançament de set metres amb el temps esgotat han deixat la diferència final en els sis gols. El Barça Borges pot començar a fer les maletes per viatjar a Hongria. De moment, ja carrega sis gols d’avantatge, un botí molt favorable, i unes sensacions que fan ser optimistes.

Daniel Saric celebra una de les seves aturades. Fotos: Àlex Caparrós
FCBARCELONA BORGES, 33
MKB VESZPRÉM, 27

FC Barcelona Borges (17+16): Saric, Víctor Tomás (4), Nagy (4), Noddesbo (5), Jernemyr, Boldsen, Juanín (13) –equip inicial-, Hansen (4), Sarmiento, Iker Romero (3), Igropulo, Rutenka, Garabaya, Barrufet.

MKB Veszprém (15+12): Peric (Fazekas), Gulyas (5), Sesum (1), Sulic (7), Eklemovic (2), Terzic (3), Ivancsik –equip inicial-, Vujin (4), Lushnikov, Carlos Pérez (2), Lapcevic, Korajiza (2), Vilovski (1).

Parcial cada 5 minuts: 3-2, 6-4, 10-7, 12-10, 15-12, 17-15 (descans), 21-16, 23-19, 27-20, 27-22, 30-23 i 33-27.

Àrbitres: Martin Hjeding (DIN) i Hads Hansen (DIN).

Escenari: Palau Blaugrana. 5.251 espectadors.