03.04.2010 17:45

A quarts de final! (36-33)

El Barça Borges s'ha classificat per als quarts de final després de guanyar els dos partits de vuitens davant l'Osiguranje Zagreb. En l'enfrontament de tornada al Palau, els blaugranes han guanyat per 36 a 33.

Patint fins a l'últim minut, però el FC Barcelona s'ha endut el triomf davant un rival de gran entitat. Res ha tingut a veure el partit d'aquest dissabte amb el del cap de setmana. A la pista barcelonista, el Zagreb, molt més concentrat, ha estat a punt d'emportar-se el triomf. La manca d'encert i concentració en alguns moments del partit per part del Barça ha donat peu al conjunt visitant a encarrilar el seu joc. Finalment, el triomf ha estat blaugrana, el qual ja va deixar pràcticament sentenciada l'eliminatòria a Croàcia (26-33).

Surten freds

2010-04-03_FCB_BORGES_-_HC_CROATIA_OSIGURANJE_021.jpgEl FC Barcelona s'ha trobat amb serioses dificultats durant la primera meitat. La defensa croata ha sortit forta i, en canvi, el Barça Borges ha sortit fred i això s'ha notat en la seva falta d'encert de cara a porteria i en la dificultat per aturar l'atac croat. Fins al minut 4 els blaugranes no han estat capaços de marcar. Ha estat Juanín García i des dels set metres l'encarregat d'anotar l'1 a 2. L'equip de Xavi Pascual ha anat a remolc durant el primer període. En el minut 9, Jesper Noddesbo, un dels homes més incisius durant aquest temps, juntament amb Juanín García i Daniel Saric, ha posat per davant en el marcador el seu equip (5-4). Gràcies a un parcial de 4 a 0 el conjunt català ha arribat als dos gols d'avantatge, màxima diferència en aquesta meitat (6-4).

Però cinc gols consecutius del Zagreb quan faltaven 9 minuts per al descans han tornat a deixar enrere els locals (10-13). Les diferències encara han crescut més amb l'11 a 15. Juanín s'ha encarregat, gràcies al contraatac, d'arreglar una mica la situació a la mitja part, a la qual s'ha arribat amb un 17 a 18.

Més coratge

2010-04-03_FCB_BORGES_-_HC_CROATIA_OSIGURANJE_020.jpgEn la segona meitat, el Barça ha demostrat tenir més coratge, gràcies en gran part a Iker Romero, que ha contagiat el seu equip amb la seva força. Els blaugranes s'han recuperat en defensa i les coses han anat sortint cada vegada millor. El mateix jugador basc ha tornat a donar la superioritat al seu equip amb el 25 a 24.

A partir d'aquest moment, s'ha igualat al màxim el xoc i el marcador ha oscil·lat entre el gol de diferència i l'empat. Daniel Saric ha seguit aturant pilotes i Romero ha portat el lideratge de l'atac català. Un canvi defensiu quan quedaven dos minuts per al final, amb Cristian Ugalde en posició avançada de 5-1, ha permès al Barça recuperar tres pilotes, que li han donat el triomf final per 36 a 33.

FC BARCELONA BORGES, 36
CROATIA OSIGURANJE ZAGREB, 33

FC Barcelona Borges (17+19): Saric (Barrufet), Rocas (1), Nagy (6), Noddesbo (3), Sarmiento (-), Iker Romero (9), Juanin (10, 6p) -set inicial-, Jernemyr (-), Boldsen (-), Igropulo (1), Rutenka (2), Garabaya (1), Hansen (2) i Ugalde (1).

Croatia Osiguranje Zagreb (18+15): Pesic (Skof), Horvat (4), Kopljar (4), Gal (2), Valcic (3), Gojun (1), Strlek (5) -set inicial-, Lazarov (1), Balic (2), Dzomba (9, 6p.), Spoljaric (1), Maric (1) i Spelic (-).

Parcials: 1-2, 5-4, 8-8, 10-11, 11-15, 17-18; 20-21, 23-23, 26-25, 28-28, 31-30, 36-33.

Àrbitres: B. Methe (GER) i R. Methe (GER).