21.03.2010 21:07

Quart títol de la temporada (38-35)

Verònica Díez (Enviada especial)

El FC Barcelona guanya el quart títol de la temporada a Antequera. Els blaugranes tornen a casa amb la Copa del Rei, després de guanyar el Reale Ademar de Lleó per 38-35 després de 60 minuts taquicàrdics i una pròrroga.

Hi ha hagut de tot en la final d'aquesta competició. Primer ha dominat el Lleó, més tard ha estat el Barcelona l'encarregat de manar a la pista i anar-se'n en el marcador de sis gols. En el segon temps l'Ademar ha posat les coses difícils i ha fet patir més del compte l'equip català. Al final, la pròrroga ha decidit el triomf dels blaugranes a la Copa del Rei, el quart títol de la temporada.

Mà a mà

Amb una defensa asfixiant i amb molta agressivitat en atac, l'Ademar de Lleó ha volgut avançar-se en el marcador el més aviat possible. Ho ha aconseguit, però només s'ha mantingut per sobre amb el mínim avantatge fins que al minut set Iker Romero ha posat per davant en el marcador el seu equip amb el 4 a 3. Màxima igualtat i un mateix estil de joc. Les defenses han dificultat  jugar al contraatac i en l'un contra un ha estat com si els jugadors s'estavellessin contra un mur. Saric ha estat impecable sota els pals i ha sigut llavors, amb la seva aparició, quan l'equip ha començat a escalfar motors.

Romero encén l'equip

Ataque_Barxa-02.jpgEn el minut 12 de la primera meitat, Romero ha marcat el 8 a 6. Era el primer gol d'un 5 a 0 que deixava l'electrònic en 12 a 6, resultat que reflectia la màxima diferència d'aquest temps. El Barça Borges ha guanyat confiança, consistència defensiva i, fins i tot, ha aconseguit tornar boig Alilovic, gran porter del Lleó. El Barcelona s'ha mantingut fort fins a set minuts abans d'arribar al descans. Aleshores, els de Jordi Ribera han tret tota la seva ràbia i amb una defensa més col·locada i forta han retallat distàncies (14-11).

Però el pitjor no ha estat això. A punt d'arribar a la mitja part, Rutenka ha tingut una topada amb un jugador contrari i ha estat expulsat amb vermella directa. El Barça ha perdut un dels seus homes clau. El primer temps ha finalitzat amb un 16 a 12.

S'iguala l'enfrontament

En els primers instants de la represa l'enfrontament s'ha igualat pel que fa a nivell de joc. El Barça s'ha mantingut en el seu lloc i l'Ademar no ha tingut l'energia suficient per superar els blaugranes. Això sí, els de Ribera s'han acostat fins als dos gols amb el 18 a 16 en el minut 5, igual que en el minut 10 (20-18). El Barcelona ha començat a patir. Daniel Saric ha estat el millor, ja que ha aturat qualsevol opció d'avançar-se en el marcador dels de Lleó.

Un bon ensurt

img_2844g.jpgA partir del minut 10 del segon període el pavelló Fernando Argüelles s'ha posat dempeus per donar suport als lleonesos. Això, juntament amb un Ademar enfurismat, ha fet que arribés l'empat al minut 14 de la mà de Vega (21-21). El nerviosisme s'ha apoderat dels blaugranes que han perdut massa pilotes en atac i han deixat en safata la possibilitat que l'Ademar s'avancés. Això ha passat en el minut 17, quan Doder ha signat el 22 a 23. Castresana segellava el 25-27 quan quedaven nou minuts per al final i Joachim Boldsen ha estat expulsat.

Els últims minuts s'han viscut amb una tensió i una intensitat màxima per part dels dos equips. En l'últim minut Ortigosa ha superat Barrufet (30-31). El Barça només disposava de 18 segons per seguir optant al títol i aquí ha aparegut Juanín García, que ha empatat el partit. Dani Sarmiento ha marcat el que podria haver estat el gol de la victòria, però ja estava fora del temps reglamentari.

El temps reglamentari no és suficient

Superats els 60 minuts, el FC Barcelona ha ha hagut de recórrer a la pròrroga, que consta de dues parts de cinc minuts cadascuna. Durant la primera, s'ha mantingut la igualtat. El Barça Borges no ha comès tants errors en atac com en el segon temps i en defensa ha estat més atent, encara que l'agressivitat dels lleonesos ha estat màxima. Els blaugranes han perdut un altre home, Joachim Boldsen, que ha acumulat tres expulsions. El primer temps s'ha acabat amb un 34 a 33.

El partit s'ha tornat a posar del costat lleonès. Però ha estat tímidament. Laszlo ha empatat a 35 el xoc, Víctor ha augmentat la bretxa al contraatac, Saric ha aturat un penal a Doder i Jesper ha signat el 37-35 quan faltava poc més d'un minut per a l'acabament. Gol decisiu per al Barça de Xavi Pascual, i arrodonit amb el 38-35 de Víctor Tomàs.

FC BARCELONA BORGES, 38
REALE ADEMAR, 35

FC Barcelona Borges (16+15):
Barrufet (Saric), Noddesbo (5), García (9), Sarmiento (2), Romero (13), Nagy (5), Rutenka (-) –set inicial– Tomàs (3), Jernemyr (-), Boldsen (-), Hansen (1), Oneto (-), Igropulo (-).

Reale Ademar (12+18): Alilovic (Álamo), Castresana (4), Krivochlykov (1), Aguirrezabalaga (2), Ortigosa (7), Doder (4) –set inicial– Matías (-), Martins (10), García (1), Chernov (), Prce (-), Bicanic (-).

Parcials (cada cinc minuts): 3-3, 6-4, 10-6, 12-7, 14-10, 16-12 (descans), 18-15, 20-17, 24-25, 28-28, 31-31 (final), 34-33, 38-35.

Àrbitres: Rodríguez Murcia i Muro San José.