21.03.2010 09:42

Es repeteix la final d'Altea

Aquest diumenge (19.00 h) es repetirà a Antequera la final que es va jugar fa tres anys a la Copa del Rei. El FC Barcelona Borges s'enfrontarà al Reale Ademar de Lleó. El bon handbol hi està assegurat.

Fa tres temporades el Barça va patir per poder alçar-se amb el títol de campió de la Copa. Aleshores Daniel Saric jugava a l'equip lleonès, i just ara lluitarà per tornar a fer perdre el títol als de Lleó. A més, Manolo Cadenas, exentrenador de l'equip català, estava al càrrec de l'Ademar. Després de veure jugar el conjunt entrenat per Jordi Ribera durant aquests dies, també es preveu una final d'infart.

Aquesta és la quarta final consecutiva que el Barcelona juga en aquest torneig. L'última va ser davant el Ciudad Real (29-26). A més, seria la segona final que juguen els blaugranes contra el Lleó en tota la història de la competició. La primera va ser a Torrevieja (2001/02); el Barça va perdre per 31 a 28.

Com arriba el Barça Borges

img_2840g.jpgEl conjunt de Xavi Pascual arriba il·lusionat i amb moltíssimes ganes de revalidar el títol de campions. Després del 35-34 de dissabte davant el San Antonio a les semifinals, els blaugranes estan alerta i saben que no poden tornar a patir l'apagada que van patir ahir en els últims moments de la semifinal. Això ha suposat un toc per al Barça Borges, que està completament concentrat a l'Hotel Golf d'Antequera, i és que sap que la relaxació pot donar el triomf al Lleó.

Pel que fa a les baixes de l'equip, es manté la de Rubén Garabaya per un esquinç al turmell dret.

El rival

2009-10-25_BALONMANO_02.JPGL'Ademar de Lleó ha arribat a Antequera arrasant. Primer va guanyar el Pevafersa Valladolid per 26 a 28, però a les semis va donar la sorpresa i va deixar fora de la Copa un dels grans favorits, el Ciudad Real (26-24). Els lleons han vingut a terres malaguenyes pel trofeu, i és que volen reivindicar-se després que a la resta de competicions no els vagi molt bé. A la Lliga són cinquens i en el seu últim enfrontament davant el Valladolid van perdre per 30 a 23, dies després d'empatar a 28 a la pista del Conca 2016.

Aquesta seria la quarta vegada aquesta temporada que s'enfronten al conjunt blaugrana. La primera va ser a la Lliga, en què van aconseguir empatar a 26 al Palau. Dies després van tornar a Barcelona i el Barça es va treure l'espina clavada i va guanyar per 33-27 a la Lliga de Campions. També a la Champions, l'equip català va visitar Lleó i va escombrar els locals (27-37). Aquesta vegada l'Ademar està molt més crescut, i més encara després de desfer-se del Ciudad Real.

Jordi Ribera no podrà comptar per aquest enfrontament amb Stranovsky per lesió.
El Barça i l'Ademar s'han trobat a la Lliga, a la Champions i, ara, a la final de la Copa (Fotos: Arxiu)
Les frases dels protagonistes
Xavi Pascual (Entrenador FC Barcelona Borges)

"Us ho havia dit. L'Ademar està en clara progressió. Va tocar fons en el nostre partit de Champions, en quarts de final ja van jugar bé i davant Ciudad Real, el mateix."

"L'Ademar juga molt bé. Defensen bé i quan es posen per davant marquen la pauta i són molt durs."

"La clau? Som dos equips que juguem molt similar. La defensa i la contra són la nostra clau. Sobretot hem de poder córrer."

"L'equip s'hi està deixant l'ànima i aquest diumenge tornarà a fer el mateix."

David Barrufet (jugador FC Barcelona)

"Visc aquesta final amb moltes ganes de jugar, un partit molt complicat i amb ganes d'aixecar el títol i guanyar. Oblidaré que és el meu últim partit de la Copa del Rei."

"Serà la meva última final i espero guanyar-la."

"Veig l'equip amb ganes i il•lusió. Després del partit davant el San Antonio l'equip va sortir enfadat pel que havia passat, i això són mostres d'equip guanyador i campió. Estem molt concentrats, respectant molt el rival i sense pensar que guanyarem."

Jordi Ribera (Entrenador Reale Ademar de Lleó)

"Estem al 100% per guanyar el Barcelona i agrair a l'afició ser aquí."

"Queda clar que el partit serà diferent amb el Barcelona, que és un equip un esglaó per sobre dels altres, i ens ha de sortir un partit igual o millor que el que hem fet davant el Ciudad Real."

"Els partits s'han de jugar i és clar que el cansament es pot notar, però una final és una final."