28.02.2010 19:56

Referma el lideratge (27-37)

El FC Barcelona Borges s'ha exhibit aquest diumenge al Sargal en la penúltima jornada de la fase de grups de la Lliga de Campions. El Barça ha guanyat l'Ademar per 27 a 37, en un partit perfecte per part dels blaugranes.

El gran joc d'equip ha guanyat un Lleó que ha estat incapaç de jugar a Barcelona. La defensa, recolzada en un Saric incommensurable i un atac precís i eficaç, ha acabat amb el conjunt local ja en la primera meitat (12-20). En el segon temps, l'Ademar ha estat més encertat, però no a l'altura del Barça.

Un Ademar absent a la pista

Mikkel Hansen ha estat l'encarregat de marcar el primer gol de la tarda des de la línia de set metres. Era el primer d'un parcial de 0 a 3 que feia entrar de ple el Barça en el partit. Els de Jordi Ribera han contestat també amb tres gols consecutius i, fins i tot, s'han aconseguit posar per davant amb el 6 a 5. Però llavors el Barcelona ha arribat al seu màxim esplendor. Amb una defensa infal•lible, amb Daniel Saric esplèndid sota els pals i amb Víctor Tomàs més que eficaç en el llançament, els blaugranes no han deixat opcions al seu rival.

Primer un 0 a 4 i més tard un 2 a 10 quan faltaven quatre minuts per al final ha acabat d'esfondrar l'Ademar. Laszlo Nagy marcava la màxima diferència amb el 10 a 8, diferència que s'ha mantingut fins a arribar al descans (12-20).

Ajusten el començament

Els lleonesos s'han posat les piles a la represa. Ortigosa ha liderat el grup fins portar el seu equip a disminuir la bretxa i deixar-la en quatre gols (21-25), a més de descol·locar el Barça Borges durant els primers minuts. Mikkel Hansen s'ha convertit en l'autèntic protagonista blaugrana. El seu llançament de dreta ha estat l'únic que ha pogut amb la porteria contrària.

El Lleó estava començant a creure en les seves possibilitats. El Barcelona no ho ha permès i ha tornat a agafar el ritme. Víctor Tomàs ha estat l'encarregat de marcar el gol que tornava els vuit gols d'avantatge al seu equip (23-31). La diferència ha augmentat fins als deu gols (23-33). Una vegada més, l’equip de Xavi Pascual ha sabut mantenir aquestes distàncies i, finalment, ha sentenciat el partit amb un 27 a 37.

REALE ADEMAR DE LEÓN, 27
FC BARCELONA BORGES, 37

Reale Ademar (12+15): Alilovic (Álamo); Ortigosa (8, 3 p), Prce (2), Castresana (1), Chernov (3), Aguirrezabalaga (2), Krivochlykov (2), Buntic (-), Doder (1), Bicanic (2), Costa (-), García Vega (2), Carrillo (2), Ugarte (2).

FC Barcelona Borges (20+17): Saric (Barrufet); Juanín García (4), Hansen (9, 1 p), Sarmiento (4), Oneto (3), Nagy (3), Tomás (7), Jernemyr (-), Bouldsen (1), Garabaya (3), Iker Romero (1), Igropoulo (1), Rocas (1), Ugalde (-).

Parcials: 1-4, 6-6, 8-10, 9-13, 10-17, 12-20; 16-22, 19-24, 21-26, 23-30, 25,34, 27-37.

Àrbitres: Herczeg i Suedi.