24.02.2010 22:03

Un inici de partit letal (23-19)

Verònica Díez

El Barça Borges es complica les seves opcions a la Lliga després de caure davant el BM Ciudad Real per 23 a 19. Un inici esgarrifós del conjunt local ha estat massa per als blaugranes durant tot el partit.

L'equip entrenat per Xavi Pascual ha mostrat caràcter, esperit i força, però un 5-0 durant els sis primers minuts de l'enfrontament han fet molt de mal a un FC Barcelona que a la segona part ha estat a punt de capgirar el marcador. El Ciudad Real es posa ara a cinc punts dels blaugranes i s'assegura pràcticament el títol de campió de la competició domèstica.

Impossible marcar

Com una gran final s'han pres els dos equips aquest partit i el Ciudad Real ha estat el primer en demostrar-ho. El trio Abalo-Sterbik-Kallman, ha entrat en acció. Mentre els dos extrems s'han encarregat de sumar gols, Sterbik no ha deixat opció al Barcelona sota pals. Els manxecs han començat amb un parcial de 5 a 0. No ha estat fins al minut 7, i gràcies a un gol de Cristian Ugalde, quan el Barça Borges ha travessat la porteria contrària. La forta defensa local ha asfixiat als catalans, que no han deixat d'intentar-ho en cap moment. La muralla blaugrana també ha fet un gran treball, però als llançadors de Talan Dushjebaev han tingut més sort.

Daniel Saric ha ajudat al seu equip des de la porteria i això ha fet que les diferències es retallenssin fins als tres gols. Primer ha estat Sarmiento amb el 6 a 3 i més tard Víctor Tomás a la contra amb el 7 a 4 en el minut 18. Però l'exclusió d’Oneto a cinc minuts per al descans ha deixat al Ciudad Real augmentar les distàncies amb dos gols consecutius (9-4). Poc després arribaria la mitja part i amb ella un 12-6 al marcador.

Temps de reacció

caxe_cr_fcb.jpgA la represa, el Barça s'ha oblidat del marcador i ha començat de zero. La seva defensa s'ha fet encara més forta i en atac no ha tingut tants problemes per trobar el gol. Iker Romero ha tret tota la seva força i ha començat a donar ritme al sistema ofensiu blaugrana. Rubén Garabaya ha estat l'encarregat de marcar el 16-13 que tornava a ficar en el partit el Barcelona en el minut nou. Però tres minuts després Sarmiento i Romero han signat un 0 a 3 que deixava l'electrònic en 17 a 16.

El millor Barça ha entrat en escena, però l'ensurt que s'ha emportat el conjunt local ha pogut més. Kallman no ha perdonat tampoc aquesta vegada, Hombrados ha aturat un penal vital a sis minuts per al final i Cañellas ha marcat el 21 a 16 que deixava sense esperances a l'equip blaugrana, un equip que ha lluitat cada pilota com si fos l'última. Finalment el triomf ha estat per al Ciudad Real, que ha sentenciat l'enfrontament amb una doble aturada d’Sterbik.

FITXA DEL PARTIT
BM CIUDAD REAL, 23
FC BARCELONA BORGES, 19

BM Ciudad Real (12+11): Sterbik i Hombrados (ps); Jerome Fernández (3, 1p), Julen Aginagalde (4), Luc Abalo (2), Metlicic (2), Chema Rodríguez (-), Kallman (5), Evdokimov (1), García Parrondo (-), Cañellas (4), Alberto Entrerríos (1), Viran Morros (-) i Dinart (1).

FC Barcelona Borges (6+13): Saric i Barrufet (ps); Oneto (1), Nagy (-), Garabaya (1), Iker Romero (7, 3p), Rutenka (1), Ugalde (1), Boldsen (-), Sarmiento (3), Víctor Tomas (4), Hansen (-), Jernemyr (-) i Igropulo (1).

Parcials: 3-0, 6-2, 7-3, 7-4, 9-4, 12-6; 14-10, 16-13, 17-15, 17-16, 20-16, 23-19.

Àrbitres: Raluy López i Sabroso Ramírez.