01.02.2010 12:08

Gols blaugrana a l’Europeu

Meritxell Infante

Entre els set blaugranes que han participat a l’Europeu han sumat 163 gols, però la millor posició a la classificació ha estat la cinquena plaça aconseguida per Hansen, amb Dinamarca. Igropulo, amb Rússia, ha estat el màxim golejador blaugrana.

Els jugadors del Barça Borges han mostrat un elevat nivell golejador a l’Europeu d’Àustria. Tot i que cap d’ells ha aconseguit el premi de la medalla, el potencial blaugrana ha destacat en la cita europea amb detalls de qualitat dels homes de Xavi Pascual.

Igropulo, setè golejador

El màxim golejador blaugrana ha estat Konstantin Igropulo, amb 35 gols en sis partits disputats amb Rússia, i ha quedat en setena posició a la classificació de golejadors. La selecció russa, dotzena a l’Europeu, no ha estat a l’altura del lateral blaugrana, màxim realitzador del seu equip. Igropulo ha estat l’encarregat de llançar els penals de Rússia, 19 gols de 23 llançaments, amb un gran percentatge d’encert, el 82,6%.

Romero i Hansen, al mateix nivell

De prop en la classificació de golejadors el segueixen Mikkel Hansen i Iker Romero, tots dos amb 34 gols. Hansen també ha estat la figura destacada de la seva selecció, Dinamarca, com a màxim golejador. Els danesos van guanyar Espanya en la lluita per la cinquena plaça , és per això que el jove blaugrana és qui torna amb la millor classificació d’aquest Europeu.

IKer_Polonia.jpgIker Romero ha destacat com a golejador de la selecció espanyola. El seus 14 gols davant Txèquia en el primer partit han marcat una gran actuació del blaugrana, que ha estat el millor del Barça Borges en assistències de gol, amb 16. Per a Juanín García aquest Europeu ha marcat una nova fita a la seva trajectòria, després de superar Muñoz Melo com a màxim golejador de la selecció estatal, amb 705 gols.

Tomàs, l’imprescindible

Víctor Tomàs, per la seva banda, ha assumit amb solvència el paper d’home imprescindible en l’esquema de Valero Rivera. L’extrem blaugrana només ha descansat 34 minuts en tot l’Europeu, el jugador blaugrana que més ha jugat amb la seva selecció. Tomàs ha fet 30 gols i ha destacat com a avançat en la defensa 5-1. Pel que fa a Ugalde i Garabaya, els dos jugadors del Barça Borges han tingut menys minuts amb Espanya, amb cinc i un gol, respectivament.
Pròxim compromís, al juny
Els internacionals blaugrana tenen el pròxim compromís al mes de juny. Les seleccions d’Espanya, Dinamarca i Rússia es jugaran en una eliminatòria a doble partit la classificació per al Mundial de Suècia 2011. Aquests són els aparellaments, que es disputaran el 12 o 13 de juny i el 19 o 20 del mateix mes.