22.01.2010 20:15

Primers de grup (24-24)

La selecció espanyola d'handbol ha finalitzat la ronda preliminar de l'Europeu d'Àustria com a primera classificada. Romero, Juanín, Tomàs, Garabaya i Ugalde segueixen lluitant pel somni de ser campions d'Europa amb més il·lusió que mai.

Quedar primer de grup després de jugar contra la República Txeca, Hongria i França no és gens fàcil. L'última jornada ha enfrontat Espanya amb l'actual campiona olímpica i del món, la selecció francesa, i ha aconseguit un més que merescut empat a 24.

Juanín García ha estat el blaugrana més destacat en atac amb 6 dianes. Per la seva banda, Víctor Tomás ha fet una bona tasca defensiva, primer com a home avançat en el 5-1 i després, com a extrem.

Els primers a entrar en el partit

L'equip entrenat per Valero Rivera hi ha posat tota la intensitat des del primer minut de partit. A poc a poc ha anat agafant confiança en veure que al seu rival no li estaven sortint les coses bé. França no ha estat a l'altura de les circumstàncies i Espanya ha anat creixent a poc a poc. Durant 14 minuts el conjunt estatal ha mantingut els dos gols de diferència en el marcador, gràcies a una sòlida defensa i un atac posicional ben coordinat. Però llavors França ha entrat en acció i quan faltaven tretze minuts per arribar al descans ha empatat el partit a 7.

Des d'aquest moment i fins al final del primer període tots dos equips s'han intercanviat els gols i s'ha viscut un autèntic duel de defenses. Les barreres situades a l'àrea per part dels dos equips han estat impecables i, si a això s'hi suma la gran tasca d'Hombrados i Omeyer sota els pals, el gol es fa pràcticament impossible. Amb un 10 a 10 s'ha tancat aquesta primera meitat.

Incertesa fins al final

A la represa, s'ha girat la truita. França ha sortit molt més concentrada i amb un 5 a 0 ha deixat l'electrònic en 15 a 11. L'avantatge ha augmentat encara més, quan Gille ha marcat el 18-12 en el minut 10. Espanya, que no ha estat fina en cap de les facetes del joc, ha anat perdent la paciència i la confiança. Però lluny d'abaixar els braços, els espanyols han tret pit i han plantat cara fins que amb tres gols consecutius s'han col·locat a dos gols del seu contrincant (20-18). Malmagro ha fet el 25-25 des de l'extrem dret quan faltaven 5 minuts per al final i Víctor Tomás ha tornat la superioritat en el marcador amb el 22-23 aconseguit en el minut 27.

Els últims minuts s'han viscut amb una intensitat màxima i Iker Romero ha tingut a les mans el gol de la victòria poc abans de finalitzar el partit, però aleshores s'ha xiulat cop franc. La pilota ha estat a punt d'entrar a la porteria defensada per Omeyer, però al final Espanya s'ha hagut de conformar amb l'empat a 24 i passa a la següent fase amb tres punts.
FRANÇA, 24
ESPANYA, 24

França: Omeyer; Abalo (4), Sorhaindo (1), Dinart (-), Karabatic (5), Fernández (-), Guigou (2) -set inicial- Karaboue (ps), Guillaume Gille (-), Bertrand Gille (4), Narcisse (3), Joli (4p), Junillon (-), Bosquet (1) i Ostertag (-).

Espanya: Hombrados; Víctor Tomás (2), Gurbindo (-), Chema Rodríguez (1), Romero (1), Juanín García (6,3p) i Aguinagalde (6) -set inicial- Sterbik (ps), Alberto Entrerríos (4), Garabaya (-), Prieto (-), Raúl Entrerríos (2), Ugalde (-), Malmagro (2), Aguirrezabalaga (-) i Morros (-).

Parcials: 1-4, 4-6, 5-7, 8-9, 9-9,10-10; 13-11, 17-12, 18-14, 20-16, 21-20, 24-24.

Àrbitres: Gousko i Repkin.