28.12.2008 19:37

L'Ademar, campió de la Copa Asobal (25-31)

Meritxell Infante

L'Ademar de Lleó s'ha proclamat campió de la Copa Asobal. El Barça Borges ha caigut a la final davant els lleonesos, que han dominat el partit des del principi. Els blaugranes no han pogut frenar el joc dels de Ribera.

L’Ademar havia presentat la seva candidatura al títol de Copa Asobal amb una gran actuació a semifinals davant el Portland i ha repetit davant el Barça Borges a la final. El conjunt barcelonista no ha pogut ampliar el seu palmarès en aquesta competició i s’ha repetit el vencedor de la final de fa 10 anys, quan l’equip de Lleó ja va guanyar els blaugranes en la seva primera Copa Asobal. El Palau s’ha quedat sense poder celebrar un nou títol dels de Manolo Cadenas, després del primer guanyat aquest any, la Supercopa.

Un Ademar sòlid en defensa

QM3D5024.jpgEl Barça Borges no ha aconseguit fer-li el joc a l’Ademar, que ha basat la seva estratègia en una sòlida defensa, que sortia contínuament a frenar els jugadors blaugrana. Nagy era el jugador més marcat, com ja va passar amb el Ciudad Real, amb una defensa mixta sobre ell. Un parcial 0-5 al minut 12 deixava els de Ribera amb un primer avantatge considerable, 2-7. Els de Cadenas no acabaven de reaccionar i l’Ademar ho ha aprofitat per ampliar distàncies poc a poc, gràcies a l’encert del llançament exterior dels seus homes, en especial Aguirrezabalaga i Krivochlykov.

Intentant una reacció en defensa, el tècnic blaugrana ha fet entrar Ugalde per fer una defensa mixta sobre Sarmiento. Tot i així, l’Ademar ha arribat a guanyar de vuit gols abans del descans (9-17), diferència que ha reduït Ugalde abans del descans amb dos gols, fins al 11 a 17.

Fins a nou gols de renda

QM3D5055.jpgA la segona part no ha arribat la reacció blaugrana. Un parcial 3-0 inicial de l’Ademar li donava la màxima diferència del partit, nou gols (11-20, min. 35). El Barça començava a perdre la moral per remuntar. Quan no era la defensa de l’Ademar, era el seu porter, Alilovic, que amb 17 aturades s’encarregava de frustrar els intents blaugrana. Sarmiento i Stranovsky han pres el relleu golejador del seu equip a la segona part, amb vuit gols cadascun.

Amb el marcador controlat, els de Lleó han afluixat en defensa i ha començat a augmentar l’encert golejador dels blaugranes, amb Noddesbo i Rocas com a jugadors més destacats. Però el Barça no ha estat capaç de retallar les distàncies més enllà dels sis gols, que ha estat la diferència final, 25 a 31. L’Ademar s’ha endut el títol a la pista blaugrana, i també els premis de millor jugador, per a Sarmiento, i millor porter, Alilovic.

La fitxa
FCB BORGES, 25
REALE ADEMAR, 31

FC Barcelona Borges: Kasper, Noddesbo (7), Juanín (3), Nagy (1), Jernemyr, Boldsen (1), Rocas (6) –set inicial-, Barrufet, Tomás, Garabaya, Lozano (1), Ugalde (4), Ben Amor, Hansen (2).

Reale Ademar: Alilovic, Aguinagalde, Sarmiento (8), Buntic (1), Krivochlykov (6), Stranovsky (8), Bicanic (4) –set inicial-, Alamo, Carou, Castresana (1), Chernov, Aguirrezabalaga (3), Ortigosa.

Parcials cada cinc minuts: 2-3, 2-6, 3-8, 5-10, 9-13, 11-17 (descans), 11-20, 13-21, 16-24, 19-28, 23-30, 25-31.

Àrbitres: Sabroso Ramírez i Raluy López