14.09.2008 19:46

Primera victòria de la temporada (30-25)

La Lliga Asobal ha començat amb victòria per al FC Barcelona Borges. Els blaugranes han guanyat al Pevafersa Valladolid per 30 a 25. No ho han tingut gens fàcil i, fins a la recta final, no s'ha decidit el partit.

Els homes de Manolo Cadenas no han perdut la superioritat al marcador en cap moment. Malgrat això, moltes han estat les vegades que han posat en risc el seu avantatge. El d'avui no ha estat un partit de màxima intensitat, però el Barça Borges ha hagut de patir per desfer-se del Valladolid.

Un estira-i-arronsa

fcb-valladolid_x5x.jpgEl FC Barcelona Borges ha mantingut la superioritat al marcador durant tot el primer temps. Malgrat això no ha aconseguit desempallegar-se del Pevafersa Valladolid. Els blaugranes s'han trobat amb seriosos problemes ofensius en el primer tram de la primera part. La forta defensa 6-0 castellana ha dificultat l'acció dels locals, que s'han quedat gairebé sense opcions a porteria.

El primer gol de Mikkel Hansen com a barcelonista, juntament amb un de Demetrio Lozano i un altre de Juanín García, han posat el Barça Borges quatre gols per damunt dels de Juan Carlos Pastor (9-5). Cristian Ugalde ha anat més enllà i ha fet el 12 a 7 en el minut 20.

Sierra, un autèntic malson

En els últims instants del primer període els homes de Manolo Cadenas ho han tingut encara més difícil. El porter del Valladolid, Sierra, s'ha convertit en un autèntic malson per als blaugranes. El porter ha defensat la seva porteria com ningú i ha deixat el Barça vuit minuts sense marcar. A més s'ha convertit en un rei dels penals. Dels quatre llançats pels barcelonistes, no n'ha entrat cap. El porter del Valladolid n'ha aturat dos, un ha donat al pal i un altre dels llançaments ha anat fora. La mitja part s'ha tancat amb un marcador de 13 a 12.

El Pevafersa Valladolid no perdona

Els de Valladolid han sortit amb les coses ben clares a la represa. Tvedten ha començat marcant el 13 a 13. L'electrònic poc ha variat durant els vuit minuts següents. El duel Iker Romero-Eduard Fernández ha fet el partit encara més interessant. Per uns moments, els blaugranes han reaccionat. Mikkel Hansen ha fulminat Sierra i ha marcat el 22 a 19 que deixava respirar els seus. Però les coses s'han tornat a torçar i un encertadíssim Tvedten des de la línia de set metres i un eficaç Eduard Fernández han tornat a igualar el xoc.

El torn de Barrufet

fcb-valladolid_x3x.jpgDavid Barrufet ha estat l'estrella del partit en els últims minuts. Quan les coses estaven més igualades i el rellotge corria en contra ha arribat el seu torn. Els de Pastor ja no han pogut fer-hi res i ara li tocava al Barça. Gràcies al porter català els de Cadenas han milloratt i han deixat veure el seu millor joc. El xoc ha finalitzat amb una jugada espectacular. Albert Rocas ha fet un ‘fly' després d'una passada del seu company Juanín. Aquest ha estat el 30 a 25 final.

FC BARCELONA BORGES, 30
PEVAFERSA VALLADOLID, 25

FC Barcelona  Borges(13+17): Barrufet ,Víctor Tomás (2), Nagy (5), Noddesbo (1), Jernemyr, Boldsen (2), Juanín (2), set inicial, Iker Romero (6), Hvidt, Garabaya (2), Lozano (2), Hansen (5, 1p), Rocas (2) i Ugalde (1)

Pevafersa Valladolid (12+13): Sierra; Milosavljevic, Víctor Hugo (4), Carlos Prieto, Raúl Entrerríos (2), Krivokapic (4), Tvedten (8, 6p), Edu Fernández (3), Asier Antonio, Delgado i Oscar Perales (4).

Àrbitres: Raluy López i Sabroso Ramírez (Com. Canario). Exclosos: Boldsen (m.9 y 36), Jernemyr (m.12 i 21) i Garabaya (m. 55) del Barcelona i  Prieto (m. 3 i 7) i Fernández (m.47) del Valladolid.

Parcials cada cinc minuts: 3-2, 5-2, 7-5, 11-7, 13-10 i 13-12 (descans). 17-15, 20-19, 22-21, 25-23, 27-24 i 30-25 (final).

Incidències: Partit corresponent a la primera jornada de la Lliga Asobal 2008/09, disputat al Palau Blaugrana de Barcelona davant 2.500 espectadors.