31.08.2008 17:37

L’experiència s’imposa a Camprodon (37-23)

Cristina Collado

L’experiència del Fraikin Granollers s’ha imposat a la joventut del Barça Borges en la final de la Lliga dels Pirineus. Els blaugranes s’han arribat a col•locar a només quatre gols a l’equador de la segona part.

El pavelló Llandrius de Camprodon ha acollit la final de la Lliga dels Pirineus. Una final en què els protagonistes inicials no han estat els jugadors, sinó els àrbitres. La parella de col•legiats Vicenç Breto i José Antino Huelín dirigien aquest diumenge el seu últim partit, i per això abans del xiulet inicial han rebut un petit homenatge.

Però els protagonistes reals del partit han estat els jugadors, sobretot els més joves del Barça, que han suat de valent per mantenir el llistó de la marca Barça ben alt. No ho han tingut gens fàcil perquè s’han trobat davant d’un Granollers amb tots els seus efectius. Tot i això, els blaugranes han donat la cara i han arribat a posar-se a només quatre gols de l’empat, encara que al final ha pogut més l’experiència del Fraikin. Cal recordar que el Barça Borges només jugava amb tres jugadors del primer equip, la resta eren juvenils i júniors.

Svitlica i Ohlander fan mal

P8290180.JPGEls de Lorenzo Rueda han sortit en tromba. El contraatac ha estat la principal arma del conjunt de Granollers en els primers minuts de partit. Dirigits per un gran Svitlica, s’han posat de seguida amb quatre gols d’avantatge (6-2, minut 7.38). La diferència s’ha ampliat fins als vuit gols (10-2) en un tres i no res. L’exclusió de Marc Pujol, però, ha servit als blaugranes per retallar distàncies amb dos gols consecutius de Cristian Ugalde.

La gran actuació del porter Frederick Ohlander no ha permès als de Manolo Cadenas fer més mal a l’atac. El porter del Granollers ha fet fins a catorze aturades en aquest primer temps. Això ha ajudat que els locals aconseguissin la màxima diferència fins llavors: +9 (17-8, minut 25). Al final del primer temps el Barça ha pogut maquillar el marcador i ha marxat al descans amb sis gols de desavantatge (18-12).

A quatre gols de diferència

A la represa Lorenzo Rueda ha fet sortir Manel Pérez sota els tres pals substituint Ohlander. El seu company d’equip ha intentat mantenir el nivell a la porteria. De mica en mica, però, el Barça ha pogut apropar-se a l’empat. Dos gols consecutius de Miralles i un d’Ugalde han deixat el marcador 23-19, i el Barça, a només quatre gols.

El Granollers, però, no s’ha deixat intimidar. Ha tornat Ohlander sota els tres pals, i ha tornat el malson per als blaugranes. Als vint minuts de la segona part el Barça Borges perdia de deu gols (30-20). Una diferència massa àmplia davant un rival de la qualitat i l’experiència del Granollers, que s’ha endut finalment la Lliga dels Pirineus per 37 a 23.

FRAIKIN BM GRANOLLERS, 37
FCB BORGES, 23

Fraikin BM Granollers:
Ohlander, Cañellas (6), Salva Puig (-), Cutura (4), Svitlica (10), Raigal (-) i Pujol (4) –set inicial–, Resina (2), Garcia (1), Ferrer (-), Pérez Ortiz (3), Campos (4), Apelgren (2), Andreu (1) i Pérez.

FC Barcelona Borges: Corrales, Miralles (5), Figueras (-), Ugalde (4), Nagy (8), Estévez (1) i Ruiz (2)–set inicial–, Gull (1), Pérez de Vargas, Ariño (-), Vilella (2), Saubich (-), Guedea (-), Molina (-).

Parcials cada cinc minuts: 4-2, 9-2, 11-5, 13-6, 17-8, 18-12 (descans); 20-14, 23-17, 26-20, 30-20, 33-22, 36-23.

Àrbitres: Breto i Huelín.