Handbol-Pequín 2008

22.08.2008 16:46

Espanya lluitarà pel bronze (36-30)

Gustau Galvache

Els set blaugranes que formen part de la selecció espanyola d’handbol hauran de lluitar per la medalla de bronze després de perdre per 36 a 30 davant Islàndia. Un inici desafortunat ha marcat la marxa del partit.

Un parcial de 5 a 0 al començament del partit ha marcat el desenvolupament del matx. La selecció espanyola ha anat a remolc dels islandesos i, malgrat la bona actuació dels extrems blaugrana Rocas i Juanín García, l’esforç no ha tingut recompensa.

Un inici que marca el partit

El parcial inicial de 5 gols a 0 que s’ha registrat en els primers cinc minuts del partit ha pesat massa als homes de Pastor. Aquesta situació ha fet que l’esforç extra que han hagut de fer per arribar a igualar els islandesos al marcador passés factura a l’equip espanyol.

Malgrat aquest inici Espanya ha aconseguit igualar el marcador —9 a 9 a la meitat de la primera part— amb una ratxa d’encert d’Iker Romero, Albert Rocas i Demetrio Lozano.

victor_seleccion.jpgPerò vuit minuts seguits sense marcar han possibilitat a Islàndia trencar de nou el partit i situar-se quatre gols per sobre al marcador, 13 a 9. Dos gols de Juanín García han trencat la mala ratxa i tot ha quedat obert a la fi de la primera part amb un resultat de 17 a 15 favorable a Islàndia.

Islàndia s’imposa

Malgrat que al començament de la segona part el partit estava igualat, ja que l’extrem del FC Barcelona Albert Rocas responia als gols islandesos, l’efectivitat ofensiva dels nòrdics ha doblegat la resistència dels jugadors entrenats per Juan Carlos Pastor.

Quan restaven disset minuts per a la fi del partit Islàndia s’imposava per 27 a 22 després d’un gol d’Stefansson. Malgrat els intents finals de la selecció espanyola, amb gols d’Iker Romero, Juanín García i Albert Rocas, de retallar diferències, la consistència d’Islàndia no ha permès als set jugadors blaugrana arribar a la final olímpica

El bronze, davant Venio Losert

QM3D2003.jpgEls jugadors blaugrana de la selecció espanyola s’hauran de veure les cares en la lluita pel bronze davant el seu company Venio Losert. Croàcia ha perdut l’altra semifinal davant la selecció francesa de Jerome Fernández i el duel de companys està servit per jugar-se la medalla de bronze diumenge a les 07.30 h (hora catalana).
LA FITXA
ISLÀNDIA, 36 (17): -Gustavsson, Gudmonsson- Geirsson 7, S. Sigurdsson 2, Hallgrimsson 3, Atlason, G. Sigurdsson 7, Gudjonsson 6, Stefansson 5, Asgeirsson, Petersson 2, Jakobsson, Gunnarsson 2 i Ingimundarson 2.

ESPANYA, 30 (15): -Barrufet, Hombrados- A. Entrerríos, Rocas 7, R. Entrerríos 3, Garabaya 2, Prieto 4, Belaustegui 3, Lozano 1, Davis, Juanín García 5, Romero 5, Malmagro i Tomàs.

Àrbitres: Krstic i Ljubic (ESL)