Handbol - Pequín 2008

16.08.2008 11:20

França pensa en quarts; Espanya en dilluns

La selecció francesa d'handbol té més que assegurat l’accés a quarts de final. La victòria davant Espanya (28-21) li ha deixat en safata la primera plaça del grup. La classificació del combinat espanyol depèn del partit de dilluns davant el Brasil.

La selecció de Juan Carlos Pastor ha tornat a caure davant França. Ni David Barrufet, amb les seves grans aturades, ni la bona actuació de Juanín García, que ha marcat set gols, han ajudat a la selecció estatal a frenar als francesos.

Sis minuts crucials

Ha estat Espanya la primera a avançar-se en el marcador. Després de quatre minuts en els quals les defenses han estat les protagonistes i els gols no arribaven, els pupils de Juan Carlos Pastor han trobat el forat. Poc els ha durat l'alegria als homes de Pastor. En sis minuts els francesos han fet un parcial de 6 a 0 que ha deixat l'electrònic amb un resultat de 8 a 2. Durant els següents deu minuts, la selecció espanyola no ha estat capaç de baixar dels 5 o 8 gols de desavantatge. Les errades defensives, el poc treball amb el pivot i amb els extrems ha facilitat les coses als gals.

Juanín García ha disminuït les distàncies amb el 13 a 10, però França ha tornat a anar-se'n gairebé sense esforç. Guille, Narcisse i Luc Abalo han estat l'autèntic malson dels espanyols. David Barrufet ha estat el jugador més destacat de l'equip estatal, i és que el porter blaugrana ha fet una gran actuació sota pals, el que li ha permès jugar tot el partit.

Sense canvis

Barrufet_ESP_IHF.jpgRubén Garabaya ha tornat a deixar el marcador a tres gols de diferència amb França (16-13). De nou s'ha repetit la mateixa història: Iker Romero i Alberto Entrerríos han intentat amb tota la seva força i urpa sobrepassar la muralla francesa, però en poques ocasions ho han aconseguit. Juanín García ha tornat a destacar dins de l'equip espanyol, però les accions individuals no han servit de molt a la selecció de Juan Carlos Pastor. Girault ha sentenciat el partit amb el 28 a 21 final.

Losert cau davant Polònia

La selecció croata, de la qual forma part el porter blaugrana Venio Losert, ha caigut davant Polònia per 24 a 27. Els croats s'han mantingut per davant al marcador fins al minut 13 de partit. Fins a de quatre gols d’avantatge han aconseguit els de Croàcia. A partir de llavors i fins al final del primer període no han aixecat cap i malgrat acostar-se als polonesos, aquests han sabut mantenir-se ferms a la pista. El resultat al descans ha estat de 12 a 13.

En el segon període l'equip de Losert ha aconseguit avançar-se de nou. Això ha estat al minut 5. Dotze minuts després, Polònia ha tornat a ser superior i s'ha mantingut així fins al final. Finalment el resultat ha estat de 24 a 27.

Dinamarca es complica el pas als quarts

La selecció de Kasper, Boldsen, Hansen i Noddesbo s'ha complicat el pas als quarts de final, després d'empatar davant Islàndia per 32 a 32. Ara els danesos són quarts de grup, però els segueix bé de prop Rússia. Dinamarca depèn del resultat que aconsegueixi davant Alemanya en la propera jornada i del resultat del partit entre Rússia i Croàcia.

En general el partit ha estat igualadíssim. Només en el minut 15 de la primera meitat Dinamarca se n'ha anat fins a de quatre gols per davant, màxima diferència de l'enfrontament. Jesper Noddesbo marcava llavors el 13 a 9. Islàndia a retallat distàncies, pero finalment el marcador al descans ha estat en contra, 18 a 17. En el segon període el partit ha estat de màxima tensió. Cap dels dos equips ha pogut treure's de sobre al seu rival. A trenta segons per al final, Mikkel Hansen ha marcat el 32 a 31 que donava la victòria a Dinamarca. Però quatre segons per finalitzar el matx, Gudjonsson ha marcat el definitiu 32 a 32.

Mikkel Hansen ha fet tres dianes, Jesper Noddesbo sis i Joachim Boldsen dos.