14.06.2009 20:17

L'Europeu a un pas

La selecció espanyola d'handbol ha guanyat aquest diumenge dos punts de màxima importància per a classificar-se per l'Europeu 2010. Un 30 a 21 davant Ucraïna dóna el liderat en solitari als espanyols a falta de dos partits per jugar.

Treball excepcional dels homes de Valero Rivera a Vigo davant el combinat ucraninès. En tot just 10 minuts, la selecció estatal ja s'havia fet amb el partit. L'electrònic reflectia llavors un 7 a 1. Sierra ha estat el malson d'Ucraïna. A més, Espanya ha col•locat una muralla infranquejable davant el seu porter. Les diferències no han deixat d'augmentar i, a nou minuts per al final, l'avantatge espanyol ja era de nou gols (13-4). Poc després es tancaria el primer temps amb un 16 a 10.

En la segona part, la superioritat de l'equip espanyol ha continuat sent evident. Ucraïna s'ha donat per vençuda i Rivera ha aprofitat per repartir minuts entre els seus jugadors. Cristian Malmagro s'ha convertit en l'autèntic protagonista. I és que si en la primera part no va poder mostrar la seva millor versió, en aquest segon temps s'ha tret l'espina per partida doble.

Quatre blaugranes i tretze gols

Cristian Ugalde ha estat l'única absència blaugrana en pista en aquest enfrontament. La resta dels seus companys blaugranes han deixat el pavelló ben alt. Juanín García ha estat el més destacat amb cinc gols. Víctor Tomás i Rubén Garabaya no s'han quedat enrere i han aportat a l'equip tres gols cadascun. Finalment, Dani Sarmiento només ha marcat dos gols, però la seva gran actuació a l'hora de repartir el joc el situen entre un dels millors jugadors del partit.

Croàcia derrota Hongria
Venio Losert i Laszlo Nagy es van veure les cares al partit que va enfrontar Croàcia i Hongria. La victòria va ser per a la selecció croata per la mínima(26-25). El combinat hongarès va sumar la segona derrota consecutiva per només un gol i ja no pot cedir-ne més si no vol perdre la segona plaça, que dóna dret a disputar l'Europeu. Croàcia lidera al grup amb dos punts d'avantatge sobre els de Nagy.