10.05.2009 20:31

La Lliga es queda a Ciudad Real (37-26)

El FC Barcelona no ha pogut superar el Ciudad Real, que s'ha proclamat campió de la Lliga Sabadell Atlántico Asobal per tercer any consecutiu. Abaló, Rutenka i Sterbik han estat els grans protagonistes d'aquest enfrontament.

Un Ciudad Real ficat en el partit des del primer segon, amb una muralla a la línia de sis metres i una gran eficàcia ofensiva, ha deixat sentenciat pràcticament l'enfrontament a la mitja part (20-12). En el segon temps hi ha hagut pocs canvis, 30 minuts en què Víctor Tomàs s'ha convertit en l'esperança blaugrana però el partit ja estava sentenciat.

Els locals no han deixat als blaugranes fer el seu joc. El contraatac, la porteria i la defensa blaugrana han estat pràcticament anul•lades. Malgrat això, els jugadors del FC Barcelona Borges no han perdut la calma en cap moment i no han deixat d'intentar-ho.

Abaló i Rutenka no perdonen

Barça i Ciudad Real han sortit amb força a la pista, i durant els primers deu minuts s'ha vist una gran igualtat al marcador. Ha estat llavors quan Rolando Uríos donat el tret de sortida al domini manxec (8-6). Però el protagonista no ha estat el pivot cubà, sinó que els seus companys Abaló, amb vuit gols, i Rutenka, amb nou, han revolucionat el matx. Entre els dos jugadors han marcat 17 dels 20 gols d'aquest primer temps.

La defensa 6-0 dels locals s'ha convertit en un autèntic malson per als de Pascual, que han hagut de recórrer als llançaments exteriors per poder arribar a la porteria pràcticament bloquejada per Sterbik. Per més que ho han intentat, els blaugranes no han tingut sort de cara a porteria, a diferència del seu rival. Les estadístiques al final de la primera part ho deien tot. El Ciudad Real ha marcat 20 dels 28 llançaments que ha intentat, mentre que el FC Barcelona només ha trobat porteria en 12 de les 24 vegades que ho ha intentat.

Mateix guió

La segona part ha seguit el mateix guió que el primer temps. Abaló, Rutenka i Sterbik han seguit en la seva línia, però aquesta vegada han compartit més protagonisme amb la resta dels seus companys. Només Víctor Tomàs, màxim golejador i el gran referent blaugrana, ha aconseguit retallar les diferències en marcar ell sol un parcial de 0 a 3 en el minut 13 (26-20). El Ciudad Real ha respost amb un autèntic festival de gols.

A deu minuts per al final, la renda era d'onze gols amb el 32 a 20. Els blaugranes no s'han enfonsat i han tret forces per acabar l'enfrontament de la millor manera possible. Amb el Quijote Arena ple a vessar i un conjunt manxec molt efectiu, no hi ha hagut res a fer.
BM CIUDAD REAL, 37
FC BARCELONA BORGES, 26

BM Ciudad Real (20+17): Sterbik, Hombrados (ps); Urios (1), Jerome Fernández (-), Chema Rodríguez (1), Alberto Entrerríos (1), Viran Morros (1), Pajovic (1p), Abalo (13), Metlicic (2), Rutenka (12, 2p), Dinart (-), Kallman (4) i Stefansson (1)

FC Barcelona (12+14): Kasper Hvidt, Barrufet (ps); Víctor Tomás (7, 1p), Juanin (3), Rocas (-), Garabaya (3), Oneto (1), Lozano (-), Ugalde (-), Iker Romero (4, 2p), Jermenyr (-), Nagy (4), Boldsen (1) i Hansen (3).

Parcials: 4-3, 8-6, 11-7, 16-8, 18-10, 20-12; 22-14, 25-17, 28-20, 31-21, 34-24, 37-26.

Àrbitres: Raluy López i Sabroso Ramírez.