FCBARCELONA.CAT

Salta el menú

Menú principal

Menú del contingut


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Handbol

08.05.2009 15:08

Experts en partits decisius

Meritxell Infante


O’Callaghan i Masip han viscut gran remuntades com a jugadors, però aquest diumenge esperen viure'n una altra des de la grada. Ara dirigeixen la secció d’handbol des dels despatxos però saben què s’ha de fer per afrontar un repte com aquest.


El Barça Borges viu uns dies de màxima concentració i alta tensió abans de visitar aquest diumenge el Quijote Arena. Els de Xavi Pascual es preparen per al gran repte de la temporada, derrotar el Ciudad Real a la seva pista i per més de tres gols. Els jugadors són molt conscients de què s’hi juguen i saben que depèn d’ells mateixos aconseguir-ho. Els responsables de la secció, per la seva banda, també viuen aquesta tensió des del despatx.

Xavi O’Callaghan i Enric Masip senten que tenen les mans lligades però els agradaria poder baixar a la pista en un moment com aquest. “Es viu amb impotència perquè segur que al Xavi i a mi ens agradaria poder fer més del que podem, però estem en una situació en què l’únic que podem fer és resar perquè necessitem guanyar de quatre”, afirma el secretari tècnic Enric Masip. “Tenim equip per fer-ho, si l’arbitratge és correcte i si tenim un pèl de sort”, afegeix.

Nervis abans del partit

04-12-04_Web_Balonmano_03.jpgSi ara ho viuen amb nervis, com a jugadors ho vivien amb molta tensió. “Recordo que els dies abans estava més tens de l’habitual. La meva dona sempre em deia que quan hi havia un partit important era un asocial als matins, que no volia saber res de ningú”, explica Xavi O’Callaghan. Per l’ara responsable de la secció, “el gran problema és que has de remuntar fora de casa. És molt complicat”. Per ell, el més important és "cuidar tots els detalls, tenir entrega, no rendir-te, vigilar els rebots. Aquí hi ha la diferència.”

Gestionar el temps del partit

Enric Masip té molt clar com s’ha de plantejar un partit d’aquestes característiques. “Hi ha un error que és intentar fer tot en un moment. Quan has de remuntar has de pensar que tens seixanta minuts per fer-ho, no vulguis en els primers deu minuts eixugar aquests tres gols de diferència i pensar que aguantaràs aquest ritme tot el partit”. Per Masip, és millor tenir controlat el marcador per després, “en els darrers deu o quinze minuts, posar-te en franquícia per poder guanyar o remuntar”.

Experts en partits decisius
Una Lliga guanyada a Ciudad Real
Masip i O’Callaghan ja es van proclamar campions de Lliga a Ciudad Real. Va ser la temporada 2002/03, amb Valero Rivera a la banqueta. Els manxecs, però, encara no havien estrenat el Quijote Arena i encara jugaven al pavelló Puerta de Santa María.

Notícies Handbol


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana