04.04.2009 19:35

Segona part letal (29-37)

El Barça Borges ha guanyat a domicili l'Alcobendas per 29 a 37. La segona part de l'enfrontament ha estat determinant per al FC Barcelona i letal per als madrilenys. Romero, amb nou dianes, torna a ser el màxim golejador del partit.

Després d'una primera part en la qual els madrilenys han posat els punts sobre les is i que fins i tot s'han col•locat per davant al marcador, l'equip de Xavi Pascual ha mostrat la cara més resolutiva. Una gran defensa, juntament i un gran joc col•lectiu liderat per Iker Romero, han estat els aspectes més destacats del partit.

Amb aquesta victòria, el Barça es manté a dos punts del liderat.

Primeres dificultats

Com ja es preveia, el BM Alcobendas ha sortit a la pista a per totes. Amb una gran agressivitat en el joc, aviat ha començat a marcar les primeres diferències. Amb Damir Dukic com a millor home, els madrilenys han sabut jugar molt bé al Barça Borges. En el minut set, l'electrònic reflectia un 5 a 3. Tres minuts després, els blaugranes aconseguien empatar el xoc, però un parcial de 4 a 0 ha sorprès completament els blaugranes, que no aconseguien ajustar la defensa i encaixaven la màxima diferència del partit (12-8).

Romero entra en acció

Iker Romero, que torna a mostrar la millor versió del seu llançament de dreta, s'ha tornat a carregar l'equip a l'esquena i, amb sis gols a la primera meitat, ha revolucionat el partit. En el minut 16 marcava el primer gol (12-9), que trencava l'ofensiva madrilenya. Víctor Tomás i de nou el ‘18' barcelonista han estat els protagonistes del parcial, 0 a 3, que ha deixat el FC Barcelona Borges a un només un gol de l'equip Guijosa. A sis minuts per finalitzar la primera meitat s'ha arribat al 16 a 16 i, a partir d'aquest moment, el Barça ha sabut controlar el partit. Romero ha avançat el seu equip a dos minuts per arribar al descans, amb 17 a 18, i Mikkel Hansen ha sentenciat el primer període amb el 17 a 19.

El col•lectiu blaugrana s'imposa

L'inici del segon temps ha estat demolidor per part del conjunt blaugrana. Amb un parcial de 2 a 10 en 13 minuts, els homes de Xavi Pascual han aconseguit el domini absolut de l'enfrontament (19-29). Amb una defensa infranquejable com a millor arma i un bon joc col•lectiu en atac, el combinat barcelonista ha deixat clara la seva superioritat. Tots els jugadors han marcat, fins i tot Juanín García, que ha reaparegut a l'equip després de la lesió i ha estat autor de tres dianes. La recta final del partit ha estat més igualada, però ja estava tot dit i els locals no tenien res a fer per remuntar el resultat.

ALCOBENDAS, 29
BARÇA BORGES, 37

Alcobendas (17+12): Mijatovic, Maki (2, 1p), De la Rubia (5), Djukic (5, 1p), Maqueda (2), Trives (1) y Tremps (4) -set inicial- Aldomar (ps), Vink (2, 1p), Gamboa, Nyokas (3), Suárez, Gamúz (3) i Liébana (2).

Barcelona Borges (19+18): Hvidt, Tomás (4), Jernemyr, Romero (9, 1p), Boldsen (3), Ugalde (2), Garabaya (3) -set inicial- Losert (ps), Juanín (3), Lozano (2), Nagy (4), Hansen (2), Rocas (4, 1p) i Oneto (1).

Parcials: 2-2, 7-5, 11-8, 13-11, 16-16, 17-19; 18-22, 19-25, 19-29, 23-31, 27-34, 29-37.

Àrbitres: Gude Prego (País Vasco) i Monge Arroyo (Cataluña).