01.03.2009 21:30

Sterbik marca la diferència (32-29)

El Barça Borges no ha pogut amb el Ciudad Real, o més ben dit, amb Sterbik. El porter del Ciudad Real ha estat l'encarregat de marcar la diferència i un dels principals culpables de la derrota d'un FC Barcelona que s'ha deixat la pell.

Una derrota que deixa al conjunt blaugrana fora de la Lliga de Campions a falta de la disputa de l'última jornada de la segona fase. El 32 a 29 dóna la victòria al Ciudad Real, però el Barça ha demostrat que pot guanyar en el Quijote Arena. Des del primer minut i fins al final de l'enfrontament els homes de Xavi Pascual han demostrat coratge, nivell i ganes de trencar amb el malefici de la pista manxega.

Valor i coratge

El FC Barcelona ha sortit amb tota la seva artilleria a la pista. Velocitat en atac, organització i molta força els ha portat a aconseguir els primers avantatges (2-4). Però en el minut set Rutenka ha posat per davant al seu equip per primera vegada en tot el partit (5-4). Superioritat que no ha abandonat el Ciudad Real fins al final. Durant els primers deu minuts s'ha viscut un autèntic estira i afluixa en el que Venio Losert ha estat el protagonista sota pals. Els manxecs no aconseguien anar-se'n del tot al marcador, i el Barça no passava de l'empat.

Descontrol ofensiu

Laen.JPGA partir del minut 13 els dos equips han vist com el seu sistema ofensiu s'ha debilitat degut, en gran part, al nerviosisme per fer el gol. A més s'ha viscut un autèntic duel de defenses. Venio Losert ha seguit impecable a la porteria i això ha dificultat encara més les coses als locals. Durant cinc minuts cap dels dos equips ha aconseguit travessar la línia de gol. Ha estat Steffanson amb el 9 a 6 el que ha trencat el gel i ha marcat la màxima diferència d'aquesta primera meitat.

Romero ha tret la seva dreta a la recta final del primer temps i ha fet molt de mal al seu contrincant, tant que s'ha arribat al descans amb empat a 14, torna a començar.

Primer avís de Sterbik

Els homes de Talen Dujshebaev han posat un plus d'intensitat al seu joc en la represa. Això juntament amb la inferioritat numèrica del combinat blaugrana després de l'expulsió d'Oneto ha donat opció al Ciudad Real a fer un parcial de 2 a 0 que tornava a col·locar a l'equip local dos gols per damunt (18-16). Per si de cas això fos poc, Sterbik ha donat el primer toc d'atenció i no ha deixat entrar ni una pilota a la seva porteria. Iker Romero no ha perdut l'esperança i s'ha encarat al porter del conjunt manxec. Malgrat això, les diferències no han baixat dels dos gols.

El canvi defensiu dóna esperances

En el minut 14 de la segona part Xavi Pascual ha col·locat el seu defensa en 5-1 amb Cristian Ugalde en l'avançat, jugador que ha donat agressivitat i solidesa al sistema defensiu barcelonista. Un canvi que ha donat esperances per fer-se amb la victòria. El joc amb el pivot també ha estat crucial perquè el Barça Borges tornés a empatar l'enfrontament a vuit minuts per al final. Ha estat el propi Jesper Noddesbo el que ha marcat el 26 a 26. Després d'uns moments de tranquil·litat, Sterbik ha tornat a donar guerra i només Mikkel Hansen dues vegades i Nagy en una han aconseguit superar-lo.

Per la seva part el Ciudad Real ha confiat en el millor Stefansson per guanyar i certificar el seu passi als quarts de final.

BM CIUDAD REAL, 32
FC BARCELONA BORGES, 29

BM Ciudad Real (14+18): Sterbik y Hombrados y (ps); Laen (3), Jerome Fernández (4), García Parrondo (1), Alberto Entrerríos (5), Viran Morros (-), Pajovic (1), Abalo (5), Metlicic (1), Rutenka (4, 2p), Zorman (2), Kallman (-) i Stefansson (6, 1p)

FC Barcelona Borges (14+15): Loser y Barrufet (ps); Víctor Tomás (3), Rocas (1), Garabaya (-), Oneto (-), Lozano (-), Ugalde (3), Iker Romero (8, 3p), Noddesbo (5), Nagy (7), Boldsen (-) i Hansen (2).

Parcials: 2-4, 6-6, 8-6, 10-7, 12-11, 14-14; 18-16, 20-18, 23-20, 26-24, 29-26, 32-29.

Àrbitres: Slobodan Visekruna i Zoran Stanojevic.