14.03.2009 21:35

A la final (35-26)

El Barça Borges s'ha classificat per a la final de la Copa del Rei després de guanyar al Portland San Antonio per 35 a 26. Es torna a repetir la final de la passada edició, un FC Barcelona - Ciudad Real.

L'equip de Xavi Pascual ha hagut de suar la samarreta per desfer-se del Portland San Antonio, un rival que s'ha mostrat molt dur en defensa i que en la primera part ha creat seriosos problemes als blaugranes. Al descans s'ha arribat amb un 15 a 13. La segona part ha estat decisiva pels de Barcelona. Un David Barrufet superb sota pals i un Iker Romero ple de coratge han guiat un gran joc col·lectiu que finalment ha tingut fruït.

Moments difícils

14-03-09_WEB_BARCELONA_03.jpgEl Barça Borges no ha tingut la sort de cara durant els primers compassos de partit. Un Portland San Antonio molt dur en defensa ha deixat sense oportunitats als blaugranes. A més, Tomas Svensson s'ha encarregat de parar tot allò que finalment travessava la muralla navarresa. Amb seriosos problemes defensius, el FC Barcelona ha encaixat un parcial de 0 a 3 en el minut vuit, que ha deixat el marcador en 1 a 3. Els de Barcelona han contestat amb un parcial de 4 a 1 per empatar l'enfrontament a cinc.

Barrufet i la contra la seva millor arma

A partir d'aquest moment, David Barrufet s'ha convertit en l'autèntic protagonista del conjunt blaugrana. Amb les seves parades ha fet jugar al Barça com millor sap, al contraatac. Ha estat en aquest moment quan també ha entrat en acció Cristian Ugalde. El Portland San Antonio ha trobat el seu millor punt de suport en Kjelling, que ha estat el més efectiu de cara a porteria. Els navarresos s'han fet més durs, però els homes de Xavi Pascual han utilitzat tot el seu coratge. Iker Romero ha posat tot l'orgull i a un minut per a la finalització del primer temps ha marcat dos gols consecutius que deixaven el marcador al descans en 15 a 13.

Planten cara

14-03-09_WEB_BARCELONA_05.jpgEn la represa, el FC Barcelona ha sortit a tot gas. Amb un parcial de 3 a 0, els blaugranes han deixat l’electrònic en 18 a 13. Amb un Marco Oneto molt fort a la zona central de la defensa i amb Víctor Tomàs i Cristian Ugalde molt atents des dels extrems, el Portland San Antonio ha hagut de lluitar molt per fer gol. De nou Kjelling ha estat el millor home dels de Chechu Villandea des del lateral esquerra. Tot i això, el Barça ha sabut controlar el resultat.

Rematen la feina

El segon tram de la segona meitat ha estat decisiu pels blaugranes. Iker Romero s’ha tornat a sumar a la festa i ha desafiat a Svensson. Amb uns altres quatre gols consecutius, les diferències han augmentat a onze gols (34-23). Poc ha pogut fer el seu rival que s’ha trobat davant d’una defensa 6-0 infalible i amb un atac del Barça molt dinàmic i ràpid. El partit ja estava sentenciat i el Barça classificat per a la final.

FC BARCELONA BORGES, 35
PORTLAND SAN ANTONIO, 26

FC Barcelona Borges (15+20):
Hvidt, Noddesbo (2), Garabaya, Nagy (6), Jermenyr, Boldsen, Hansen (3), set inicial, Víctor Tomás (5), Lozano (2), Ugalde (5), Barrufet, Iker Romero (7), Rocas (4, 1p) i Oneto (1)

Portland San Antonio (13+13): Svensson, Elizaga (1), Ruesga, Hernández (5), Malmagro (5, 2p), Nikolic (3), Crowley (2), set inicial, Moller, Vugrinec, Saric, Walby (9), Pérez, Jorgensen i Masachs (1)

Parcials: 1-2, 3-4, 5-8, 9-10, 11-12 y 15-13 (descans); 18-14, 21-18, 25-20, 31-22, 33-23 y 35-26 (final)

Àrbitres: Enrique Ríos Martín i José Luís Fernández Fernández