10.02.2009 20:22

Debut amb victòria (30-26)

Xavier Pascual ha debutat com a entrenador del FC Barcelona a la Lliga Asobal i ho ha fet amb victòria contra el Keymare Almeria per 30 a 26. Un partit en què els andalusos han plantat més batalla del previst.

El partit davant el conjunt andalús ha comptat amb grans moments. El Barça Broges no només ha comptat amb el debut del seu nou entrenador, sinó que també d'una de les seves noves incorporacions, Marc Antonio Oneto. Pascual ha volgut a més confiar en tres jugadors del planter barcelonista: Álvaro Ruiz, Joan Saubich i Gonzalo Pérez.

Lluita constant

10-02-09_WEB_BALONMANO_06.jpgJesper Noddesbo ha estat l'encarregat d'obrir el marcador, però poc ha durat la superioritat blaugrana. L'Almeria aconseguia l'empat tres minuts després, i a partir d'aquest moment el FC Barcelona no ha deixat de lluitar a contracorrent per poder frenar un combinat andalús que ha sortit a totes. Fins a tres gols d’avantatge han aconseguit en un moment del partit els homes de Gregorio Borrego (4-7).

Els blaugranes no han estat fins en atac, en gran part gràcies a la dura defensa 6-0 plantejada per l'equip rival. A més, Eloy González ha complicat les coses a la defensa del Barça des del pivot i el seu company Alexandre Tioumentsev, millor jugador d'Almeria, ha estat imparable des de la zona central.

Punt d'inflexió en el minut 18

El minut 18 de partit ha estat quan l'equip de Xavi Pascual ha aconseguit de nou avançar-se en el marcador, gràcies a un gol de Víctor Tomàs (10-9). L'aportació d'Albert Rocas en el lateral dret ha ajudat el conjunt barcelonista a canviar la dinàmica del joc, que s'ha tornat més ofensiva i efectiva.

En el minut 20, el tècnic blaugrana ha canviat el seu 6-0 defensiu per un 5 a 1 molt més agressiu, en què Cristian Ugalde ha portat el comandament des de l'avançat. A nou minuts per al final d’aquest període ha saltat a la pista Marc Antonio Oneto, que ha fet un bon paper i a més ha marcat dos gols. Álvaro Ruiz també s'ha afegit al grup. Molts canvis, que han fet que el FC Barcelona mantingués el control del partit. Amb un 15 a 12 s'ha arribat al descans.

Domini blaugrana

10-02-09_WEB_BALONMANO_05.jpgA la segona part ha estat una altra història. Un Barça Borges més ordenat en defensa i amb més encert de cara a porteria ha anat a poc a poc augmentant les distàncies al marcador. Víctor Tomàs ha marcat el 19 a 14, màxima diferència de l'enfrontament. Jesper Noddesbo, màxim golejador del partit amb set dianes, ha mostrat la seva millor cara. Ell i Albert Rocas han estat els protagonistes d'aquest segon període, i és que han portat el pes de l'atac blaugrana.

L'Almeria ha anat perdent força i presència a la pista. El ritme de partit marcat pels de Pascual en el segon temps ha anat minvant el seu contrincant.

Un altre dels joves blaugrana ha tingut el seu moment d'or en aquest període. Joan Saubich ha estat l'autor dels dos últims gols de l'equip. Finalment, un 30 a 26 que dóna la primera victòria de la segona volta de la temporada al FC Barcelona.
FITXA DEL PARTIT
FC BARCELONA BORGES, 30
KEYMARE ALMERIA, 26

Barcelona Borges (15+15): Losert; Víctor Tomás (3), Lozano (1), Noddesbo (7), Boldsen (1), Hansen (4, 3p.), Ugalde (2), set inicial, Jernemyr (-), Rocas (6, 1p.), Oneto (2), Alvaro Ruiz (2) i Saubich (2) i Barrubet (p.s.).

Keymare Almeria (12+14): Héctor Tomás; Criado (1p), Eloy González (4), Marcos (-), Roche (2), 'Chispi' Vázquez (6, 1p.), Safiani (1), set inicial, Tioumentsev (8), Félez (2), Bertos (1), Ruesga (1) i Amérigo (p.s.).

Àrbitres: Alonso Poveda i Miret Pallarols.

Parcials:1-2, 4-6, 6-9, 10-10, 12-11, 15-12; 19-14, 21-17, 23-19, 25-22, 27-23, 30-26.