Handbol - Mundial de Croàcia

01.02.2009 19:28

Plata per a Losert (24-19)

El porter del FC Barcelona Venio Losert s'ha proclamat subcampió del Mundial de Croàcia 2009. Croàcia ha caigut davant França, la gran potència a hores d’ara, per 24 a 19. Un partit que s'ha decidit en els últims deu minuts de joc.

L'equip de Manolo Cadenas rebrà dimecres que ve al seu únic medallista. Croàcia ha estat a punt d'aconseguir l'or però la gran França s'ho ha arrabassat de les mans en la recta final de l'enfrontament. Doblet per als francesos que fa pocs mesos es van proclamar campions a Pequín. Aquest és el seu tercer títol mundialístico, després dels seus triomfs en 1995 i en 2001.

França anul•la a Croàcia en el segon temps

Els primers 30 minuts de joc han estat de màxima igualtat. França i Croàcia s'han repartit els gols i la màxima renda ha estat d'un gol de diferència, avantatge que també se n'han anat alternant els dos equips. Els últims cinc minuts d'aquest temps s'ha viscut un autèntic duel Narcisse-Cupic. Quatre gols del primer contra tres del segon han deixat el marcador en 11 a 12.

La segona part no ha estat tan productiva per a l'equip amfitrió. Malgrat que al marcador no s'ha reflectit, la superioritat dels francesos ha anat augmentant amb el temps. Als dos minuts Lackovic aconseguia per primera vegada una diferència de dos gols amb l'11 a 13. I de nou, volta a l'intercanvi de gols. Nilola Karabatic ha estat qui ha posat dos gols per damunt a França en el minut 53 (20-18). Aquest era el segon gol d'un parcial de 6 a 1 que ha encaixat el combinat local en els últims deu minuts. Ha estat vist i no vist. La selecció francesa s'havia fet amb el triomf.
FRANÇA, 24
CROÀCIA, 19

França (24): Fernandez (2), Dinart, Gille, Narcisse (6), Karaboue, Karabatic (2), Kempe, Junillon, Omeyer, Abati, Abalo (2), Sorhaindo (2), Guigou (10) i Ostertag.

Croàcia (19): Losert, Balic (1), Duvnjak (2), Lackovic (4), Kopljar, Vori (2), Gojun, Horvat, Sprem (3), Spoljaric, Metlicic (1), Valcic, Alilovic i Cupic (6)

Parcials: 1-1, 4-3, 5-5, 7-7, 9-9, 11-12; 13-13, 16-16, 18-18, 19-18, 21-19, 24-19.

Àrbitres: Olesen i Pedersen.