Handbol - Mundial de Croàcia

31.01.2009 10:00

Un blaugrana a la final

Venio Losert és l'únic blaugrana que ha aconseguit classificar-se per jugar la final del Mundial de Croàcia. L'equip amfitrió va obtenir la plaça després de guanyar en la semifinal a Polònia per 29 a 23.

Croàcia ja té la medalla assegurada, almenys la de plata. Per l'or lluitarà contra França, actual campiona olímpica. Ja des del principi de la competició, les dues seleccions es perfilaven com favorites al títol i aquí estan. A la medalla de Losert se li podrien sumar les de Mikkel i Kasper. Diumenge se sabran tots els resultats. Primer es jugarà pel tercer i quart llocs (15.00 hores) per més tard clausurar el Mundial amb la gran final (17.30 hores).

Croàcia mana

La selecció croata no es va trobar pràcticament problemes per superar a Polònia. A poc a poc els locals van  augmentar les diferències, encara que sense ser excessives en el primer temps. Els polonesos només es van acostar al seu rival a l'últim minut de la primera meitat. Amb un parcial de 0 a 4 van deixar el marcador en taules (13-13) i van aconseguir marxar al descans amb una mínima desavantatge, 14 a 13.

A la segona part va aparèixer el millor Cupic que no va donar opció al seu contrincant. Ja en el minut deu les diferències eren de sis gols (20-14) i poc van disminuir durant la resta de període. Finalment un 29 a 23, suficient per lluitar per l'or.
Els golejadors del partit
Croàcia (29): Losert, Alilovic; Hrvatin (1), Balic (2), Duvnjak (4), Lackovic (2), Horvat, Vori (3), Gojun, Metlicic (5), Kopljar, T. Valcic, Cupic (12) i Spoljaric.

Polònia (23): Szmal, Malcher; Jaszka , K. Lijewski , Kuchczynski , Bielecki (1), Siodmiak (3), Wleklak , B. Jurecki (3), Jurasik (6), M. Jurecki (2), Tluczynski (4), M. Lijewski (4) i Glinski.