14.01.2009 13:41

Un derbi català a la Copa del Rei

Meritxell Infante

El sorteig de la Copa del Rei ens ha ofert tot un derbi català de l’handbol a quarts de final. El Granollers serà un rival d’alçada per als blaugranes, ja que s’ha guanyat el bitllet per a la Copa després d’una bona primera volta de Lliga.

El sorteig de Copa del Rei d’handbol ha donat un aparellament per al Barça Borges carregat d’atractius. Els de Cadenas s’enfronten al Granollers, reeditant el derbi català de l’handbol. Els vallesans són els amfitrions d’aquesta Copa del Rei, i per això la motivació que ja acostumen a tenir quan s’enfronten contra els blaugranes encara serà més gran, perquè se la juguen a casa.

A la Copa, per mèrits propis

Tot i tenir la plaça assegurada per a la Copa del Rei com a equip amfitrió de la competició, els de Llorenç Rueda s’han guanyat també la plaça per la classificació, amb la seva trajectòria aquesta primera volta de la Lliga que els ha deixat sisens abans de l’aturada. Els vallesans han fet un salt qualitatiu respecte a la temporada anterior, amb una arrencada de temporada impecable.

Quatre exblaugranes

Granollers.jpgAlgunes de les peces clau per a Rueda són els exblaugranes que ara vesteixen la samarreta del Granollers. En especial, Joan Cañellas. Aquest jove central s’ha erigit com a líder de l’equip vallesà i és l’actual màxim golejador de la Lliga Asobal amb 101 gols. També compten amb el suec Fredrik Ohlander a la porteria, amb el pivot Salvador Puig i el lateral Raúl Campos.

Un històric de la Copa del Rei

El Granollers, un dels equips històrics de la competició domèstica d’handbol. Al seu palmarès compten amb tres Copes del Rei. La primera es remunta a la primera edició de la competició, la temporada 1957/58, en què es van imposar precisament al FC Barcelona per 16 a 12. El Granollers va tornar a guanyar la Copa la temporada 1969/70, en imposar-se a la final a l’Atlètic de Madrid per 15 a 12. L’últim títol aconseguit pel club vallesà en aquesta competició va ser fa 35 anys, quan es van imposar un altre cop al Barça per 19 a 15, la temporada 1973/74. A més d’aquests tres títols, el Granollers han participat en set finals més, que van perdre.
El precedent d'aquesta temporada
Barça i Granollers ja s’han enfrontat aquesta temporada a la pista vallesana. Va ser a la jornada 12 de la Lliga Asobal, quan els blaugranes es van imposar amb solvència per 26 a 32.